Çocukken saç tıraşı - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Tıraş Dışı (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=37) +--- Konu Başlığı: Çocukken saç tıraşı (/showthread.php?tid=300) |
Çocukken saç tıraşı - zorba58 - 13/01/2012 Çocukluğumun geçtiği gecekondu mahallesine belirli periyotlarla, elinde büyükçe deri çantası olan gezici bir berber amca gelirdi. Mahallenin bütün erkek çocukları o gün saç tıraşı olurdu ve hepsinin saç kesimi aynı olurdu. Kabak gibi parlardı kafalar güneşin altında. Amcanın büyük doktor çantası gibi olan çantasında çocuklar tıraşta huysuzlanmasın diye oyalanacak şeyler kokular falan vardı. Mesela benim annem hep o kokularla kandırıp tıraşa götürürdü beni. Berberin kullandığı makine şöyleydi: Amca bazen yorulur çay ikram edilirdi. Tıraş olan çocuklar banyo yapmadan oyuna kaçarsa sağlam güdümlü bir terlikle karşılaşabilirdi Vay be nerden aklıma geldi gece gece. Öyle özledim ki çocukluğumu, mahallemi, insanları, oyunlarımı ve hatta o gezgin berber amcayı... Çocukken saç tıraşı - BigHillMe - 13/01/2012 bu makineler hala bulunuyor seyyarlarda eminonunde sanırım hala kullanıcısı var Çocukken saç tıraşı - zorba58 - 15/01/2012 Bundan bir tane temiz alıp saklayacağım Çocukken saç tıraşı - BigHillMe - 19/01/2012 aktıf kullanmaya almayı dusunuyorum bende keçi sakalım var belli aralıklarla makine ile kısaltıyorum sarjlı makıneye nezaman elımı atsam çok nadir kullandıgımdan sarjı bosalmıs oluyor kablolu pratık degıl... makinedede mekanik denenmeli fahiş bir fiyat istemezler umarım Çocukken saç tıraşı - zorba58 - 19/01/2012 Evet alalım be McOrco'm. Ben Ankara' da sıfırını görmedim. ZazaHana falan gidersen fiyat alır mısın? Çocukken saç tıraşı - retrojunkie - 19/01/2012 Zaten bu cihaza zaza makinesi derlerdi eskiden İyi yağlanmazsa veya dik bir açıyla enseye dalınırsa çok pis çeker saçı, adamın gözünden yaş gelir. Şu an piyasada bol miktarda çin malı olanları var ama sakal için kullanılacaksa tavsiye etmem, bir de zaza han'da solingen vardı geçen sene. Eski kalitesi var mıdır bilmiyorum ama solingen orjinal eski kutu bulunursa kaçırılmamalı. Fiyatı 15-20 lira arasıydı diye hatırlıyorum, ama uyarmışlardı piyasada çakması çok diye. Çocukken saç tıraşı - BigHillMe - 19/01/2012 (19/01/2012, Saat: 04:32)zorba58 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet alalım be McOrco'm. Ben Ankara' da sıfırını görmedim. ZazaHana falan gidersen fiyat alır mısın? tabi otarafa ilk işim dustugunde resminide ceker fiyatda alırım siteye eklerim Çocukken saç tıraşı - zorba58 - 05/03/2012 Mc dostum yolun düşmedi mi daha Unuttun beni Çocukken saç tıraşı - BigHillMe - 06/03/2012 yoo yolumda dustu baktımda ama yazmayı unuttum hiç karşılaşmadım bu zazahan ve cavusoglu ziyaretimde sadece zazanın vitrininde var zazada kapalıydı ve gidenler görecektirki zazanın camında kiralık komple kat yazısı var Çocukken saç tıraşı - BigHillMe - 06/03/2012 Bi alacak verecek meselesi için en gec iki hafta içinde tekrar eminonune işim düşecek. Ozaman söz bakacağım tekrar. |