En Son Ne Aldınız ? - bataryan - 24/12/2013
nkdman.co.uk dan Tabac soap ve Taylor Old Bond Street (Avacado) krem aldım. 1 haftada elime geçti malzemeler.
En Son Ne Aldınız ? - Delidumrul - 24/12/2013
(23/12/2013, Saat: 21:21)Lijun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün sıfır junior torna aldım.
Tanrı sizi kurumuş meşe ağacının gazabından korusun
En Son Ne Aldınız ? - Delidumrul - 24/12/2013
(24/12/2013, Saat: 19:49)Lijun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dumrul Hocam bu ağacı yakinen tanıyorum.Linkteki Bodrum'lu hemşerimin dediği gibi meşe ağacı familyasından Pinar Ağacı.Dehşet sert bir ağaç türüdür.
Bu ağacın odunuyla kışın ısınmak keyiflidir.Kömür gibi ağır ağır yanar ertesi günde sobada közü canlıdır.Başka bir odunu her yarım saatte tazeleme gerekirken sobada bu kendini unutturur.
Aslında bu ağacı işlemeyi düşünürüm, zorlasa da.Çünkü muhteşem dolgun, mermer gibi ağaçtır.Bakalım hayırlısı....
İşleyemezsem metal tornasına göndereceğim.
Düzenleme: Link.
http://garova.blogspot.com/2012/11/mese-mese-palamudu-pinar-agac-qercus.html
Kendisiyle dün gece daha yakından tanışma imkanım oldu, bir adet rende bıçağını kırdım.
Haklısınız mermer gibi bir ağaç, çok sert bende bir ekmek fırınının önünden geçerken rica etmiştim adam iki parça kütük verdiğinde çok sevinmiştim.
Ama parçalamak çok zor, helede ilkel aletlerle (el testeresi vb.) çalışılıyorsa
En Son Ne Aldınız ? - theunnamed - 24/12/2013
(24/12/2013, Saat: 20:18)Lijun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle geçmiş olsun.
Dumrul Hocam yazdıklarına harfiyen katılıyorum."El testeresiyle bu ağacı kesmeye teşebbüs etmek" çok komik olur.İlk hamlede testere ileri itilir....Orada da kalınır. Geriye gelen tek şey muhtemelen elde kalan testere sapı olur.
Bu ağaç motorlu testere dizşlerini kesim sırasında zaman zaman sıkıştırıp aletin kesici zincir dişerini durduruyor.
Sıradaki alet şu olmalı o zaman
Ynt: En Son Ne Aldınız ? - ufukefe - 24/12/2013
(23/12/2013, Saat: 22:16)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ya hu, bu nasıl bi alettir? Yıllardır görürüm, çocuklar markette şeklini beğenmiş, oğlan arabalarını park edicekmiş içine
Aldım, eşyanın tabiatına göre istimal edip, bir kez olsun ayran yapim dedim. Olmaz böyle ayran... 3-5 lira plastikten sürahinin yaptığına bak, her akşam bol köpüklü ayran delisi oldum, haa süzme yoğurt ile deneyiniz ..
Hangi marketlerde satıldığını öğrenebilir miyim acaba? tsk.
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
En Son Ne Aldınız ? - onurstyle - 25/12/2013
Alali baya oldu. Ancak dün temizledikten sonra gösterilecek duruma girdiler
Vintage Palmera OC
En Son Ne Aldınız ? - GartBnx - 25/12/2013
(25/12/2013, Saat: 21:22)onurstyle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Alali baya oldu. Ancak dün temizledikten sonra gösterilecek duruma girdiler
Vintage Palmera OC
Hayırlı olsun Onur, Özellikle sarı prinç olanı çok beğendim.
Ayrıca tıraş aletinden jileti çıkartıp bıyık tarağı olarak kullanılabilir. Ne uzun dişleri var öyle.
Ynt: En Son Ne Aldınız ? - korhan - 25/12/2013
Aslında almadım izmirden ailemden geldi. Tavuk şeklinde köpürtme tası olarak kullanacağınım seramik kase kapaklı. Dede yadigarı 2 makina biri çek soluna diğeri 80lerden kalma bir yuma (şimdiki yumalara oranla daha ağır ve daha kaliteli duruyor. )
SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
En Son Ne Aldınız ? - GartBnx - 27/12/2013
Digress
Gillette Sheraton Nikel kaplama
En Son Ne Aldınız ? - mavi - 27/12/2013
(25/12/2013, Saat: 23:07)korhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aslında almadım izmirden ailemden geldi. Tavuk şeklinde köpürtme tası olarak kullanacağınım seramik kase kapaklı. Dede yadigarı 2 makina biri çek soluna diğeri 80lerden kalma bir yuma (şimdiki yumalara oranla daha ağır ve daha kaliteli duruyor. )
SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kase güzelmiş.
|