Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - Razorlazer - 28/03/2019
Alet: Rockwell 6C (Plaka 6)
Jilet: 7 o'clock sarı
Fırça: FS 24mm sentetik fiber (çok sevmeye başladım)
Sabun: Razorock MF ( Kayganlığı, koruyculuğu, kokusu ve tıraş sonrası hissiyatı oldukça iyi. After shave kullanmadım, yumuşak bir cilt bıraktı. İlk izlenimlerim böyle...)
Herkese keyifli tıraşlar dilerim.
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - dr_green - 29/03/2019
Alet: Malum alet (DE89 )
Fırça: Yaqi Sagrada 24 mm Sentetik
Sabun: 1) Proraso yeşil 2) Arko çubuk + Hindistan cevizi yağı + Kantaron yağı + gliserin karışımı
Jilet: Gillette Permasharp (aynı jiletin 2. traşta kullanımı)
Tıraş öncesi hazırlık: 30 sn kadar sıcak su ile yıkama sonrasında yukarıdaki Arko karışımı ile iki kez köpükleyip 30ar saniye kadar masaj, aralarında da yine sıcak su ile yıkama
İlk perde için Proraso sabun kullandım, ikisi arasında fark var mı karışım sabunun kıvamı iyi mi diye kıyaslamak için. İkinci perdede de karışım sabunu kullandım. Çok fark yok gibi geldi kıvam olarak. Proraso bi tık daha yoğun olabilir, neticede hem daha yumuşak bir sabun hem de içine sonradan bir şey katılmamış
Tıraş son derece tahrişsiz sonuçlandı Tabi sinek kaydı değil ama, gayet güzeldi. Ama aynı jileti ikinci kez kullanmanın bir avantajı bir de dezavantajı olduğunu düşünüyorum: Avantajı, tıraş sonrası yüzümde kuruluk hissi yok. Normalde ilk açılmış jiletin keskinliğine bağlı tıraş sonrası sanki yüzüm kurumuş veya kazınmış gibi (nihayet kazıyoruz yalan değil ) hafif yanmayı andırır bir his olurdu. Dezavantajı, ilk kullanılan jilet gibi üstünden geçtiği her kılı şarp diye kesmiyor iki kez geçmek zorunda hissettiğim bir iki kıl oldu. Belki Permasharp dışında başka jiletlerde aynı sorun olmaz. Daha agresif alet kullananlarda böyle bir dezavantaj olacağını düşünmüyorum tabi.
Permasharp benim için yeşil Astradan daha konforlu gibi geldi. Diğer markaları denemeye devam edeceğim
Tahrişi azaltan en önemli birinci faktörün tıraş öncesi hazırlığı daha iyi yapmam, ikinci faktörün de jilet (Permasharp) olduğunu düşünüyorum benim cildim için
Keyifli tıraşlar
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - MetsGo - 29/03/2019
@dr_green güzel bir sotd hikayesi . Sıhhatler olsun .
Farklı sabun karıştırıp yeni bir tat arayan bir ben değilmişim .
Favorim tabac -mwf-Arko karışımı
Jilet konusunda size katılıyorum , özellikle kaplamalı platinium teflon jiletlerde 2. kullanım daha konforlu geliyor banada .
Günün Tıraşı (SOTD) - osaka23 - 29/03/2019
Sabunla iyiden iyiye alistik ama malesef bitiyor polsilver gamechanger ile gayet guzel bir uyum sagladi. Herkese iyi tiraslar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - ArdıçKatranı - 29/03/2019
Günaydın, herkese sıhhatler olsun!
Günün Tıraşı (SOTD) - FearOfATG - 29/03/2019
Tüm komşulara sıhhatler olsun. Nida hocam o fırça? Yoksa?
Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk Turbo Pro VIP kullanılarak gönderildi...
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - ArdıçKatranı - 29/03/2019
(29/03/2019, Saat: 10:10)FearOfATG Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tüm komşulara sıhhatler olsun. Nida hocam o fırça? Yoksa?
Yok bu önceki, sorun yanına kardeşi gelsin mi gelmesin mi...
RE: Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - FearOfATG - 29/03/2019
(29/03/2019, Saat: 10:34)ArdıçKatranı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yok bu önceki, sorun yanına kardeşi gelsin mi gelmesin mi... Dedim hangi ara geldi bu fırça kendi kendime
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - batmanforever - 29/03/2019
Tüm komşulara sıhhatler olsun
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - onurcakmak - 29/03/2019
(29/03/2019, Saat: 08:41)osaka23 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sabunla iyiden iyiye alistik ama malesef bitiyor polsilver gamechanger ile gayet guzel bir uyum sagladi. Herkese iyi tiraslar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Komşum Captain's Choice sabunun ben de çok beğeniyorum. Bitmesin diye sık kullanmıyorum ama benimki de iyice azaldı. Artisan sabun dünyasının ilklerindendir. Bendeki de North, kokusu çok güzel. Seçim öncesi bi sipariş geçmek lazım
|