Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - Sh@dow - 09/09/2019
Tüm komşularıma sıhhatler olsun.
Tıraş aleti: Progress Kısa Sap
Sabun: Saponificio Varesino-Felce Aromatica
Jilet: Zaza Platinium
Fırça: Yaqi Kara Mermer Tuxedo 24mm Sentetik
Tıraş Sonrası: Osma Şap/Cella Losyon
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - ArdıçKatranı - 09/09/2019
Günaydın,
İkinci biley deneyi Gold Dollar. Makita 1200 gritle ağız açtıktan sonra lapping filmlerle devam ettim. Tap & wobble testi sorunsuz olmasına rağmen ağzın topuk tarafı uç tarafının keskinliğine tam ulaşmadı. Çelik mi homojen değil benim teknik mi yetersiz bilemedim. Çekme & sekme olmadan sorunsuz tıraş oldum, ama yüzümdeki hissiyatı kabaydı, beğenmedim. Sentetik taşlar edinince tekrar denerim.
Herkese sıhhatler olsun!
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - yunusso - 09/09/2019
(09/09/2019, Saat: 09:43)ArdıçKatranı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Günaydın,
İkinci biley deneyi Gold Dollar. Makita 1200 gritle ağız açtıktan sonra lapping filmlerle devam ettim. Tap & wobble testi sorunsuz olmasına rağmen ağzın topuk tarafı uç tarafının keskinliğine tam ulaşmadı. Çelik mi homojen değil benim teknik mi yetersiz bilemedim. Çekme & sekme olmadan sorunsuz tıraş oldum, ama yüzümdeki hissiyatı kabaydı, beğenmedim. Sentetik taşlar edinince tekrar denerim.
Herkese sıhhatler olsun!
--------------------------------------------
sıhhatler olsun ;
ağız açtıktan sonra bir test - kontrol yaptınız mı acaba ?( internette genelde lup-mercek-mikroskop ile veya domates ile ağız açma işleminin doğrulugu için birkaç sekilde kontrol ettiklerini gormuştum) .. akabinde keskinleştirme işlemlerini yapıyorlar ve hht testlerine bakıyorlar ...en son ne bilediniz kısmından bir konu başlatıp ordan anlatıverseniz ,ustalarıdan da acıklama yapan olursa bir de , bileme denemeye calısanlar/ilgilenenler icin de iyi olur diye dusunuyorum .. elinize sağlık ..
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - ArdıçKatranı - 09/09/2019
(09/09/2019, Saat: 10:53)yunusso Adlı Kullanıcıdan Alıntı: --------------------------------------------
sıhhatler olsun ;
ağız açtıktan sonra bir test - kontrol yaptınız mı acaba ?( internette genelde lup-mercek-mikroskop ile veya domates ile ağız açma işleminin doğrulugu için birkaç sekilde kontrol ettiklerini gormuştum) .. akabinde keskinleştirme işlemlerini yapıyorlar ve hht testlerine bakıyorlar ...en son ne bilediniz kısmından bir konu başlatıp ordan anlatıverseniz ,ustalarıdan da acıklama yapan olursa bir de , bileme denemeye calısanlar/ilgilenenler icin de iyi olur diye dusunuyorum .. elinize sağlık ..
Komşum selam,
Thumb pad - tırnak - domates tüm testleri yaparak ilerledim, zaten öncesinde marker ile ağzı işaretlemiştim, ağzın her tarafı düzgün geometride açıldı gibi göründü - gerçi bahsettiğim kısım biraz daha mat kaldı, özel ilgi gerektirdi muhtemelen ancak ben acemi olduğumdan açı/baskı değiştirip risk almaktansa aynen devam ettim.
Henüz lapping filmlerle deneyler yaptığımdan bileme konularını doldurmak istemedim. Sentetik taş edinip biraz daha tecrübe kazanınca detaylara gireriz
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - yunusso - 09/09/2019
(09/09/2019, Saat: 11:54)ArdıçKatranı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum selam,
Thumb pad - tırnak - domates tüm testleri yaparak ilerledim, zaten öncesinde marker ile ağzı işaretlemiştim, ağzın her tarafı düzgün geometride açıldı gibi göründü - gerçi bahsettiğim kısım biraz daha mat kaldı, özel ilgi gerektirdi muhtemelen ancak ben acemi olduğumdan açı/baskı değiştirip risk almaktansa aynen devam ettim.
Henüz lapping filmlerle deneyler yaptığımdan bileme konularını doldurmak istemedim. Sentetik taş edinip biraz daha tecrübe kazanınca detaylara gireriz
----------------------------------------------------------------------
...kolay gelsin , kesiksiz keyifli tıraşlar olsun .....
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - erfa - 09/09/2019
Tüm arkadaşlara sıhhatler olsun.
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - Chefkara - 09/09/2019
Mutlu haftalar ...
Günün Tıraşı (SOTD) - Efrasyab - 10/09/2019
Keyifli tıraşlar arkadaşlar.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - batmanforever - 10/09/2019
Birbirinden güzel ürünlerle tıraş olan tüm komşularıma sıhhatler olsun.
Cvp: Günün Tıraşı (SOTD) - 00serkan4300 - 10/09/2019
Tüm komşularıma sıhhatler olsun
|