Günün Tıraşı - kizilat - 12/11/2013
R41
Feather
Nivea sensitive tras kremi
Zaza sap
İsana sensitive emulsion
Sonuc: Tek perdede mukemmel tras
Sent from my iPhone using Tapatalk
Günün Tıraşı - salih - 12/11/2013
Dün gece;
Sedef ustura
Rapira
Arko sensitive krem
Ej de89 barley
perma
Arko sabun
şap
nivea sensitive balsam
Sabah aldığım sedef usturaya zor da olsa rapira jileti yerleştirdim ve ilk olarak arko sensitive kremle yüzde köpürtme yaptım. Bi hevesle usturaya başladım ama jileti hiç kaydıramadım.
Bu iş gerçekten teknik işi. Sağ elimi kullanarak sağ yanağı kanatmadan çizmeden, kirli de olsa aldım ama sol yanağı ters elle alamadım.
Arko sabunla bir köpük daha yapıp de89'la tek perde yapıp yüzü temizledim.
Kanama olmasa da şapı sürünce yandım anam dedim. Islak tıraşta şimdiye kadar hiç bu kadar acı hissetmemiştim.
Bir günlük sakalım vardı bir dahakine daha uzun sakalda deneyeceğim.
Günün Tıraşı - Aedan - 12/11/2013
(12/11/2013, Saat: 11:16)salih Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dün gece;
Sedef ustura
Rapira
Arko sensitive krem
Ej de89 barley
perma
Arko sabun
şap
nivea sensitive balsam
Sabah aldığım sedef usturaya zor da olsa rapira jileti yerleştirdim ve ilk olarak arko sensitive kremle yüzde köpürtme yaptım. Bi hevesle usturaya başladım ama jileti hiç kaydıramadım.
Bu iş gerçekten teknik işi. Sağ elimi kullanarak sağ yanağı kanatmadan çizmeden, kirli de olsa aldım ama sol yanağı ters elle alamadım.
Arko sabunla bir köpük daha yapıp de89'la tek perde yapıp yüzü temizledim.
Kanama olmasa da şapı sürünce yandım anam dedim. Islak tıraşta şimdiye kadar hiç bu kadar acı hissetmemiştim.
Bir günlük sakalım vardı bir dahakine daha uzun sakalda deneyeceğim.
Sedef ustura ve derbi jiletle aynısını yaşadım...
Coolcut 4 bir kere denedim, sonra feather ac dx gelince rafa kalktı, coolcut 4 + wilkinson ike gayet güzel traş oldum. Sol tarafı sol elle alarak, sanırım usturanın ağırlığı önemli etken, tavsiyem coolcut tarzı bir makina alın ustura kullanacak ve çok para vermek istemiyorsanız
Sağ elle sol yanağı alabilirim diye düşünüyordum ama elim kolum birbirine karıştı. Sol elim de sanki başkasının eli, hiç hakim olamıyorum. O yüzden ustura işi benim için çok zor.
Günün Tıraşı - theunnamed - 12/11/2013
3-5 deneme sonrası el alışıyor, alışma için bir kaç defa jiletsiz deneyin
(12/11/2013, Saat: 12:38)salih Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sağ elle sol yanağı alabilirim diye düşünüyordum ama elim kolum birbirine karıştı. Sol elim de sanki başkasının eli, hiç hakim olamıyorum. O yüzden ustura işi benim için çok zor.
Nereye nasıl müdahale edeceğini şaşırıyor insan
Biraz daha deneyelim.
Günün Tıraşı - ihtilaf - 12/11/2013
Bugün tembellik üstümde hala tıraş olamadım.
Günün Tıraşı - OnLyTNT - 14/11/2013
Gillette Black Beauty
Perma Sharp
TOBS Jermyn St.
Çin malı best bıcır iddialı bir fırça
Plastik köpürme tasım
Adidas AS
Biotherm Homme nemlendirici
Gillette aletler bir başkaymış. Black Beauty çok güzel traş verdi (Perma' ya rağmen). Buradan almıştım geçenlerde. Çok memnun kaldım. Yeni başlayanlar EJ89 filan kovalayacaklarına bence bir seçenek olarak bu tip uygun fiyatlı, ayarlı, antika bir alet kovalasın. Pişman olmazlar.
Perma şu yeni denilen seriden. İlk başta çok komforlu traş verirken sonlara doğru saçma sapan bir hal aldı. İkinci kere kullanabileceğimi sanmıyorum, dramatik bir biçimde keskinliğini ve komforunu traş boyunca kaybetti. Son kısımlar felaketti.
TOBS Jermyn St. krem, aaah ah. Köpük, kayganlık, koruyuculuk, koku hepsi muhteşem.
Bıcır fırçayı Coolcut 4 ile beraber aynı elemandan, tas, tutucu, cımbız vs.. ile beraber aldım. Küçük bir fırça ama kullanması bayağı zevkliydi. Bıcır bıcır bir şey. Güzel ama çok uzun süre dayanacağını sanmıyorum. İlk suya tuttuğumda orada dağılacak sandım, bayağı kıl döktü. Sapı fena değil, olmadı dağılınca bir düğüm alıp takarım.
Günün Tıraşı - salih - 14/11/2013
Ej de89 barley
Rapira
Arko sabun
Lider fırça
Şap
Nivea sensitive balsam
Sabunun suyu biraz fazla kaçtı ama duş sonrası tıraşı olduğundan fazla sıkıntı olmadı.
Günün Tıraşı - Caglar - 14/11/2013
Edwin Jagger DE89
Gillette 7 O'clock Sharp Edge (3. Tıraş)
Frank Shaving 25mm Finest Fırça (ilk kullanım)
Nivea Sensitive Tıraş Kremi (ilk kullanım)
İha Şap
Superdrug Tıraş Kolonyası (ilk kullanım)
Arko Extra Sensitive Tıraş Sonrası Krem
Gillette 7 O'clock jiletler çok rahat ve tahrişsiz traşlar olabilsem de benim için 3. tıraş gereksizmiş. Saç sakal aynı anda kestiğim için 2. den sonra yenisini kullanmak çok daha mantıklı.
Nivea sensitive tıraş kremini bugün denemek için aldım. Ancak ne köpük yoğunluğundan ne de koruyuculuğundan memnun kalmadım. Tıraş konusunda acemi olduğum için birkaç kez daha deneyip, olmazsa rafa kaldıracağım.
|