Kahve Sevenler - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Tıraş Dışı (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=37) +--- Konu Başlığı: Kahve Sevenler (/showthread.php?tid=437) |
Kahve Sevenler - astroid - 22/06/2018 Saat itibariyle pek uzun yazamıyorum ama kullandığım 2 marka var, Petra ve Sapiens. Çok zaman önce kahvefabrikası kullanırdım lakin Sapiens kavurma ve tazelik konusunda epey hassas davranıyor. Petra çok egzantrik çekirdek getirmediği sürece Sapiens’i tercih ediyorum. Yakın zamanda kavrulmuş ise Kadıköy’deki Walters’ı da tercih edebilirsiniz. Petra ile aynı çekirdekleri kullanır, kendileri kavurur. Cvp: Kahve Sevenler - eroldemir83 - 22/06/2018 Benim bu kahve dükkanlarında anlamadığım şey; kahve kavurduktan sonra, cam kavanoz içinde vitrinde saklamalarıdır. Kahve okside olur. Kahve serin ve kuru yerde saklanmalıdır. Cvp: Kahve Sevenler - abdussamedy - 22/06/2018 kahveyi seviyorum fakat haftada en fazla 1 fincan içebiliyorum fazla içtiğim zaman en az 2 gün baş ağrısı çekiyorum Kahve Sevenler - crionics - 28/07/2018 Kahve vakti. Cvp: Kahve Sevenler - gidakontrol - 28/07/2018 afiyet olsun.moka kahve sanirim. Kahve Sevenler - crionics - 28/07/2018 (28/07/2018, Saat: 22:08)gidakontrol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: afiyet olsun.moka kahve sanirim. Moka pot doğrudur komşum. Kahve Sevenler - EskUyeMhmt_G - 28/07/2018 @crionics Üstat, moka potunuzun markası nedir? Kaç kişilik kahve yabilabilir? Önerebileceğiniz moka pot var mıdır? “Gerçeğin arayışında olmak, ona sahip olmaktan daha değerli!" Einstein. Kahve Sevenler - crionics - 28/07/2018 (28/07/2018, Saat: 22:33)Mehmet_G Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @crionics Üstat, moka potunuzun markası nedir? Kaç kişilik kahve yabilabilir? Önerebileceğiniz moka pot var mıdır? Mehmet Bey, Bende moka potta meşhur, bialetti marka da var. Bu fotodaki ikeanın. Yıllardır kullanıyorum bialettiden hiçbir farkı yok, ülkemizde kolay bulunur ve ekonomik olması da avantajı. Bu boylar 6 cup olarak geçiyor ama italyanların minik espresso şutlarından altı tane alır. Büyük bir boy mug ı doldurur diyebilirim, Türk kahvesi fincanıyla 3,5-4 fincan çıkartır. İkeanın standart 6 cup ama bialetti nin daha küçük/büyük boyları da mevcut. Kahve Sevenler - EskUyeMhmt_G - 28/07/2018 (28/07/2018, Saat: 22:45)crionics Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mehmet Bey, Üstadım ben genel anlamda yazmıştım ama asıl sormak istediğim Bialetti mi yoksa İkea yeterli olur mu idi. Siz anlamışsınız beni. Nokta atışınız için teşekkür ederim. Zamanınızı alıyorum ancak kahve önerisi ve demleme tekniği hakkında da müsait olduğunuz zamanda bilgi verirseniz sevinirim. Tekrar teşekkür ederim. “Gerçeğin arayışında olmak, ona sahip olmaktan daha değerli!" Einstein. Kahve Sevenler - crionics - 28/07/2018 (13/07/2015, Saat: 16:59)crionics Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yaş 41, geleneksel tıraş gibi geç keşfettiğim bir zevk oldu kahve zevki. Yine de şükür ki geç de olsa keşfetmişim. Mehmet Bey, birkaç sene önce bu paylaşımı yapmışım, faydalı olur inşallah. Ben sturbucks Colombia narino kahve kullanıyorum, tadını seviyorum başka kahve almıyorum. |