Klasik ve Sartorial Giyim - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Tıraş Dışı (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=37) +--- Konu Başlığı: Klasik ve Sartorial Giyim (/showthread.php?tid=5702) |
Cvp: Klasik ve Sartorial Giyim - BigHillMe - 24/03/2015 casual ile klasik ayakkabının ayrımını nasıl yapabiliriz elimdeki takımın altında nasıl durur diye şüpheye düştüğüm ayakkabılarım şunlar diğerlerinde şüphem yok ama bu üstteki 3 ayakkabının takımın altında ne durumda olacağı hakkında büyük şüphelerim var Cvp: Klasik ve Sartorial Giyim - Bruce - 24/03/2015 (24/03/2015, Saat: 19:06)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: casual ile klasik ayakkabının ayrımını nasıl yapabilirizMcOrco Başkan, smart casual tarz ile güzel duracak ayakkabılar fotoğraftakiler. Ancak bulunacağınız ortam, bu kimselerle yakınlığınız, mesleğiniz, mevsim, takımınızın rengi gibi hususlar gözönüne alındığında takım elbise ile asla giyilmez diyemem. Riske atmamak açısından şu model her türlü katılımda giyilebilecek ideal bir ayakkabı sanırım (tabi beğeni göreceli sanırım) Cvp: Klasik ve Sartorial Giyim - sertaç - 24/03/2015 (24/03/2015, Saat: 19:29)Bruce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: McOrco Başkan, smart casual tarz ile güzel duracak ayakkabılar fotoğraftakiler. Ancak bulunacağınız ortam, bu kimselerle yakınlığınız gibi hususlar gözönüne alındığında takım elbise ile asla giyilmez diyemem. church's mü o Cvp: Klasik ve Sartorial Giyim - Bruce - 24/03/2015 (24/03/2015, Saat: 19:33)sertaç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: church's mü o Evet Cvp: Klasik ve Sartorial Giyim - BigHillMe - 24/03/2015 sizlerin önceki sayfalarda küt burunlu ayakkabılar üzerinde bir X ile anılıyordu bunun nedeni nedir hocam elimdeki klasik olduğundan şüphem olmayan diğer tüm ayakkbılarımda parlak mat damarlı deri bağcıklı vs olsalarda ama hepsi küt burunlu numara 48.5 gibi biraz büyük bir numara olunca birde sivri burunun payı düşünüldüğünde hoş gözkümüyor Cvp: Klasik ve Sartorial Giyim - emre-sti - 24/03/2015 (24/03/2015, Saat: 19:06)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: casual ile klasik ayakkabının ayrımını nasıl yapabiliriz İşyerimde kösele kullanıyorum mecbur ama uzun yürüyüşlerde ayağımı mahvediyor o yüzden işe gidip gelirken greyderin yukarıdaki tarzda ayakkabılarını kullanıyorum öğlen yürüyüşlerinde de işyerimde köseye devam böylece işyerinde giydiğim ayakkabı hem yıpranmamış hemde boyasında sıkıntı olmamaış oluyor, işyerinde şeffaf plastik ayakkabı kutulardan var 2 renk ayakkabı mevcut ve 2 adet basit plastik ayakkabı kalıbı, işe geldiğimde dışarıda giydiğim ayakkabıya kalıbı koyuyorum akşam çıkarken de köselelere kalıbı koyup çıkıyorum. Charles Tyrwhitt gömlekleri Ankara'da bulabilir miyim? yoksa internetten ingiltere üzerinden mi alacağız =) Cvp: Klasik ve Sartorial Giyim - Bruce - 24/03/2015 (24/03/2015, Saat: 20:49)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sizlerin önceki sayfalarda küt burunlu ayakkabılar üzerinde bir X ile anılıyordu McOrco Başkan, sorunuz tamamı ile estetik ile ilgili sanırım. Sivri burun ya da küt burun genel olarak klasik giyimde kısa bir dönem popüler olmuş ama sonra sanırım üreticilerinin de "biz neden küt burun üretmekte ısrar ediyoruz" kısmen vazgeçtikleri bir model olabilir Şaka bir yana çarık gibi vs. benzetmelerde bulunuyorlar. 48.5 numara için gerçekten ne önerebileceğimi bilemedim Ayaklarım 41 numara , taraksız. Öyle olunca oxford veya almond model tercih ediyorum. Ancak siz de yuvarlak ile oxford arasındaki modelleri tercih edebilirsiniz. Cvp: Klasik ve Sartorial Giyim - naayi - 24/03/2015 (24/03/2015, Saat: 19:34)Bruce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet Hani şu aşağıdaki linkte 2.250TL'ye satılan Church mü? https://www.beymen.com/p_church-s-ayakkabi_68389_15096 Cvp: Klasik ve Sartorial Giyim - Bruce - 24/03/2015 (24/03/2015, Saat: 22:40)naayi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hani şu aşağıdaki linkte 2.250TL'ye satılan Church mü? Üstadım inanın yurtdışı fiyatları bu derece değil, 150-200 pounda ömür boyu kullanılacak bir ayakkabı alıyorsunuz, ayrıca ayakkabı yenileme hizmeti de sunuyorlar. Cvp: Klasik ve Sartorial Giyim - BigHillMe - 01/04/2015 pantolon ve cekette ton farkı olan hatta bazen renk farkı olan takımlar görüyorum plaza insanlarında ceketler blazer değil hemde bu nedir ne değildir? bu kombinasyon hangi seneryolarda uygulanabilir? |