Kahve Sevenler - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Tıraş Dışı (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=37) +--- Konu Başlığı: Kahve Sevenler (/showthread.php?tid=437) |
Cvp: Kahve Sevenler - korgunv - 10/05/2020 (10/05/2020, Saat: 10:06)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnternetten kahve satış yapan çoğu yeri denedim gibi, french press için konuşayım kahvelerini en lezzetli bulduğum yer kronotrop. Diğerleirnden belirgin derecede daha aromalı. Bir de starbucks'ın filre kahveleri de oldukça lezzetli. En azından yeşil paketli El Salvador'u baya beğenmiştim. Bunun dışında aldığım çoğu yerde tazelik ya da aroma-gövde, kavrulma sorunu var. Bu başlığa yazmak bile keyifli. Kahvesever tüm komşulara afiyet olsun. Ramazan dolayısı ile kahve tüketimim düşsede, iftar sonrası Türk kahvemi, sahur öncesi French pressed Etiyopya Filtre kahvemi hiç ihmal etmiyorum. Seven komşulara saygım sonsuz ancak ben endüstriyel Coffee shop kahveleriyle ve moka pot kahvesi ile hiç anlaşamadım. Moka pottan verim almak için çok uğraştım fakat bir türlü sonuç alamadım. Olmazsa olmazım arçelik veya beko makinelerde yapılan sade kurukahveci mehmet efendi Türk kahvesi veya bodum markalı French press ile yapılan Filtre kahveler. Bu aralar favorim kurukahveci mehmet efendi Etiyopya filtre kahve. Bu tip kahve tüketmenin daha sağlıklı daha ekonomik ve geleneksel ruha daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kahve Sevenler - oozturk - 10/05/2020 Gövdesi kuvvetli asiditesi biraz daha az kahve sevenler için etiyopa yirgacheff tavsiye ederim. Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Kahve Sevenler - Kecelan - 10/05/2020 (10/05/2020, Saat: 12:57)oozturk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gövdesi kuvvetli asiditesi biraz daha az kahve sevenler için etiyopa yirgacheff tavsiye ederim. Gerçekten güzel kahve, dönem dönem aldığım bir kahvedir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Kahve Sevenler - rating - 10/05/2020 (06/05/2020, Saat: 09:30)wuttafa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hario marka el değirmenleri benim için güvenilir. Türkiye pazarında marka olarak bulunmaları da bir avantaj, direkt siteleri harioturkiye.com'dan inceleyebilirsiniz. Teşekkürler komşum, peki hario el değirmeni olarak hangisini kullanıyorsunuz? 20 gr çekirdeği çekmek kaç dk alıyor? Cvp: Kahve Sevenler - dimitraki - 11/05/2020 Selam dostlar degirmen olarak ne onerirsiniz ben genelde filitre kahve içiyorum birde French Press ogutmek için siz ne kulanıyorsunuz Cvp: Kahve Sevenler - gidakontrol - 12/05/2020 Hario değirmen alabilirsiniz. Yaklaşık 7 yıldır seramik Hario kullanıyorum, çok memnunum Kahve Sevenler - rating - 12/05/2020 (12/05/2020, Saat: 10:33)gidakontrol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hario değirmen alabilirsiniz. Yaklaşık 7 yıldır seramik Hario kullanıyorum, çok memnunum Hangi modeli komşum kullandığınız? Birde merak ettiğim konu; yeterince dengeli öğütemediği ve çok uzun sürdüğü ile ilgili olumsuz yorumlar var. Gerçi comandante ile karşılaştırılarak yapılmış yorumlar. Mesela 20gr bir çekirdeği kaç dakikada öğütebiliyor sizde ki model? Cvp: Kahve Sevenler - Fermanbey - 13/05/2020 Komşularım, sıkı bir kahve içicisiyim.Sabahları iş yerinde 2 kupa 2x300ml kahve içmeden kendime gelemiyorum. Önceleri paketlenmiş granül kahve tüketiyordum.Hanımın ucuz filtre kahve makinesi alması ile kahve dünyasının giriş yaptım.Biraz merak ve birazda farklı tat arayışlarım sonunda, birde çelik mokapot satın aldım. Her ikisini de dönüşümlü kullanıyorum. Şimdi birde değirmen konusunu araştırıyorum. Bu başlığı baştan sona okudum değirmen konusunda pek bilgi bulamadım. Özellikle Sözen Değirmen kullanan komşularım var ise, bir sorum olucak. Değirmeni kullandıktan sonra elde koku bırakıyor mu? Cvp: Kahve Sevenler - Kaya42 - 13/05/2020 (13/05/2020, Saat: 12:34)Fermanbey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşularım, sıkı bir kahve içicisiyim.Sabahları iş yerinde 2 kupa 2x300ml kahve içmeden kendime gelemiyorum. Komşum ekşi sözlükte değirmen hakkında olumsuz görüşler çoğunlukta. https://eksisozluk.com/sozen-el-degirmeni--4897332?p=1 RE: Kahve Sevenler - wuttafa - 13/05/2020 (10/05/2020, Saat: 21:35)rating Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler komşum, peki hario el değirmeni olarak hangisini kullanıyorsunuz? 20 gr çekirdeği çekmek kaç dk alıyor?Ben evde değirmen kullanmıyorum. Tanıdık bir kafede çektiriyorum, ya da çektirip alıyorum. Filtre kahveye biraz daha fonksiyonel, kafein gözüyle bakıyorum. Keyif ve lezzet arayışım espresso bazlılarda. Sent from my LM-G710 using Tapatalk |