Cvp: Günün Tıraşı - Chinaski - 12/04/2015
@naayi @Straht komşularim sıhhatler olsun. Pazar günü normalde tıraş olmam ama keyif tıraşı oluyor vesselâm. Straht komşumun AS lerinden kullandım epey başarılı. Baskı yapalım da foruma losyon yapsın arkadaşlar
Cvp: Günün Tıraşı - ts9funk - 12/04/2015
(12/04/2015, Saat: 20:11)naayi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @ts9funk evet cok memnunum, alet elime gecti geceli sadece bunu kullanir oldum Yalniz daha önce de konusmustuk bunu, 89 bile sana ters geliyorsa 41 problem cikarabilir
Komşum deneyeceğim,89 3. Perde de sıkıntı çıkarıyor, sakalı almadıkça daha çok üstünden geçiyorum,gillette slim ile 9.ayarda sıfır tahrişle tıraş olunca heveslendim
Cvp: Günün Tıraşı - Straht - 12/04/2015
(12/04/2015, Saat: 20:55)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @naayi @Straht komşularim sıhhatler olsun. Pazar günü normalde tıraş olmam ama keyif tıraşı oluyor vesselâm. Straht komşumun AS lerinden kullandım epey başarılı. Baskı yapalım da foruma losyon yapsın arkadaşlar
Komşum teşekkürler güzel yorumun için fakat foruma üretmeyi geçtim daha beta sürümüne bile geçemedi losyon denemeleri, alfa testleri sürüyor Forumda herkes 100ml istese fıçıyla üretmek lazım
Cvp: Günün Tıraşı - ckeskin - 12/04/2015
(12/04/2015, Saat: 21:00)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum teşekkürler güzel yorumun için fakat foruma üretmeyi geçtim daha beta sürümüne bile geçemedi losyon denemeleri, alfa testleri sürüyor Forumda herkes 100ml istese fıçıyla üretmek lazım
Komşum son dönemde hammaddenin de pahalılığından bahsetmiştiniz. Sizin losyonları scuttle gibi bir proje yapsak? Sıramızı bekleriz sorun değil
Cvp: Günün Tıraşı - Straht - 12/04/2015
(12/04/2015, Saat: 21:18)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum son dönemde hammaddenin de pahalılığından bahsetmiştiniz. Sizin losyonları scuttle gibi bir proje yapsak? Sıramızı bekleriz sorun değil
Komşum çok onore oldum losyonlarımın beğenilmesinden dolayı fakat daha stabil ve sabit bir koku kalitesi yakalayamadım. Nemlendirme ve besleyicilik zaten sonradan eklenen gliserin ve e vitamini gibi ıvır zıvırla sağlanıyor fakat koku meyvelerden geliyor. Onlarda her zaman aynı olmuyor. O kadar sıra bekleyip sonra beğenmediği bir losyon alan kişi haklı olarak mutsuz olur o da beni mutsuz eder. Bn bir süre daha denemelere ve test sürümlerini denk geldikçe üyelerimize denetmeye devam edeyim. Güzel bir formül yakaladık mı büyük miktarda üretip forumca kullanırız
Birde en büyük sorunlardan biri cadı fındığı özü malesef ülkemizde bulunmuyor, bulunan markada fahiş fiyata satıyor. Amerikanın Migrosu, Tansaşı seviyesindeki CVS veya Walgreenslerde bile bulunan ve şişesi 5 dolar eden bu ürün neden ülkemizde bulunmaz onu da bilmiyorum.
Yoğun istek üzerine mandalina ve misket limon severlere hemen hızlı bir tarif vereyim.
Malzemeler
*Rebul Mandalina 70 ml
*Gliserin
*Mentol Kristali
*Misket limon veya kokulu limon (market limonu değil, pazarlarda veya köylerde olan kabuğunu hafif çizince tüm odayı kokutan cins limonlardan)
*Alkol seviyesi düşürmek ve karışıma faydalı özellikler katmak için Cadı Fındığı özü 30 ml
İsteğe göre limon veya misket limonun kabuğunu rendeleyip 70 ml Rebul mandalinanın içine atıp yaklaşık 2-4 hafta kadar bekletiyoruz. Bu sırada şişeyi arada sırada sallamayı unutmayın. Limonun kokusu kolonya ile iyice birleşince bir tülbent veya süzgeç yardımı ile büyük parçaları karışımdan çıkartıyoruz. Yaklaşık 30ml cadı fındığı özü, 1 tatlı kaşığı kadar gliserin ve 1 ufak mentol kristalini karışıma ekleyip mentol kristali eriyene kadar çalkalıyoruz. Tarifin limon kabuğu kısmı tamamen opsiyonel o kısmı işin içinden çıkartıp zaten güzel olan rebul mandalinayı kendi halinde de kullanabilirsiniz.
Bn tıraş sonrası kullandığım rebul mandalinayı bu şekilde kullanıyorum. Sıcak günlerde çok ferahlatıcı oluyor
Cvp: Günün Tıraşı - Zonachy - 12/04/2015
Tıraş Öncesi;
duş
Tıraş;
DE :Merkur Futur DE (3)
Fırça : Frank Shaving Finest Badger
Sabun/Krem : Proraso (Green Tea and Oat)
Jilet : Rapira
Tıraş sonrası;
Zaza Şap
Proraso Aftershave (Aloe&VitaminE)
Cvp: Günün Tıraşı - ayha-al - 13/04/2015
Cvp: Günün Tıraşı - Delidumrul - 13/04/2015
(13/04/2015, Saat: 00:56)ayha-al Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
ahya-al hocam sıhhatler olsun , bu fırçadan bulamadım gitti sap modeli çok hoşuma gidiyor
Cvp: Günün Tıraşı - Delidumrul - 13/04/2015
Gece tıraşı, cümleten sıhhatler olsun.
Cvp: Günün Tıraşı - theunnamed - 13/04/2015
@ayha-al sıhhatler olsun harika fotoğraf ve ekipman.
|