krom oksit ve kayış - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: USTURALAR (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=15) +--- Forum: Bileme Kayışları (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=30) +--- Konu Başlığı: krom oksit ve kayış (/showthread.php?tid=1945) |
krom oksit ve kayış - error... - 24/12/2012 herkese merhaba öncelikle elimde ustura bileme için bir iki taş mevcut son bileme işlemini sarı kotikül ile yapmaktayım ve keskinlikten memnun sayılırım ama keskinliği bir üst kademeye çıkartmak için krom oksit edinmeye karar verdim sorun şuki elimde balsa ağacı yok kayışlarıma da sürmek istemiyorum kullanan arkadaşlar başka şekil tavsiye edebilirlerse sevinirim son olarak birde bu şekilde bileme yaparken usturayı bantlıyormusunuz onu öğrenmek istiyorum saygılar iyi forumlar herkese krom oksit ve kayış - linguist - 24/12/2012 bantlamıyorum. Kromoksitin toz haldeyse bir tutamını yağla karıştırıp katlanıp kayıs sekline soktuğun gazteye yedirip deneyebilirsin. Ama oksitin yaptığını taş da yapıyor. Artisanshaving de açtığım bir konu var bantlamak keskinliği arttırır mı diye. Ordan konu macunlara geldi. orda neden öyle olduğunu bart teknik olarak açıklıyor. krom oksit ve kayış - linguist - 24/12/2012 bahsettiğim açıklama şöyle ( son paragrafı özet olmuş): bart Adlı Kullanıcıdan Alıntı:linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Do you think using one or more layers of tape increases the sharpness of the razor?The answer is yes. But the possible yield in extra sharpness that can be obtained from the use of tape depends on the type of hone. krom oksit ve kayış - Lord Sparhawk - 24/12/2012 Yılların tecrübesi olan biri olarak bu kadar teknik zırvaya girmeden size yazayım. Bantlamak doğrudan hiçbir surette keskinliği arttırmaz. Sadece istenilen daha yüksek keskinliğe ulaşmayı daha basit ve hızlı hale getirir. Bantlayarak da bantlamadan da aynı keskinliğe ulaşırsınız. Hatta teknik anlamda bantlama kesici ağızda minimal bir açı dikliği yaratacağından daha az keskinlik verir. Ama bu kadar minimal mikron oranlarını hissetmek ve elde kontrolünü sağlamak mümkün olmadığından önemsenmez. Bantlamak bazen işin kolayına kaçmak, bazen de bir gerekliliktir. Ekstra direnç istenen durumlarda ya da ağzı aşırı ince ve dayanıksız usturalarda bant dayanıklılığa biraz yardımcı olur. Ben kişisel olarak çok işlemeli bir sırtı olmadığı surette, bilemeişlemi için asla bant kullanmam. Çünkü bileme taşında aşınan bant nihai keskinlikte ve yinelenen bileme işlemlerinde sürekli aynı veirme ulaşmayı yani eilin consistency dediği şeyi imkansız kılar. Ağzı bantla açarım bilemeyi ve parlatmayı bantsız tamamlarım. Kimileri bantsız biler, kayışlamayı bantla yapıp işin kolayına kaçar, kimileri macunlamayı bantla yapar, kimi tamamen bantla halleder, kimi bantsız, işte bunlar hep seks... krom oksit ve kayış - linguist - 24/12/2012 evet ama konu bant değil macunlamaktı Sonuç olarak macunlamak da bir nevi bantlamaktır. krom oksit ve kayış - Lord Sparhawk - 24/12/2012 (24/12/2012, Saat: 22:36)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: evet ama konu bant değil macunlamaktı Hayır değildir. Ayrıca krom oksit macunlamak değildir. Macunlamak thiers issard gibi pastalarla yapılan tercihen masatlarla olan işlem. Biliyorum çok gıcığım. bir komşumuz beni dr. house'a benzetiyordu hep(balık hafızamdan dolayı kim olduğunu unuttum) Sırf merakıdan indirip izliyorum. Hakikaten benziyormuşum. O da benim gibi keskin ve net. Ultra gıcık ama onsuz da olmuyor. krom oksit ve kayış - linguist - 25/12/2012 TI paste Diamand paste CO paste Pasta=macun :p krom oksit ve kayış - Lord Sparhawk - 25/12/2012 (25/12/2012, Saat: 01:29)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: TI paste kromoksit pastayla bizim balza üzerine uyguladığımız krom oksit toz farklı şeyler. Pasta ya da macunlarda(ikisi farklı) çeşitli ek maddeler(yağ, reçine, yapıştırıcı gibi) bulunuyor ve bu performansı ciddi derecede düşürüyor. Ha bir mutfak bıçağı için fevkalade ama usturaya gelmiyor. Krom oksiti her zaman toz almak lazım. again, dr.house wins. krom oksit ve kayış - error... - 25/12/2012 cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar şimdi bende toz krom oksit var yeşil olan birde kırmızısı varmış görmedim gidip ucuz bir deri alıp yağ ile karıştırıp üzerine yedirmeyi deneyeceğim bu işlemle ustura yı doğru kayışlarsam keskinliği bir üst kademeye çıkartabilirmiyim sizce yoksa kotikül seviyesinde kalrmı kot pantolonlada deneye bilirim ayrıca bu krom oksit sağlığa zararlı birşeymidir elliyoruz yokluyoruz nede olsa krom oksit ve kayış - Linq - 25/12/2012 Krom oksit kullanmadim hic ama bart linguist hocamin verdigi linkteki hadiseyi coticule.be de de anlatmis. Denedim ve faydasini gordum, fakat belirtildigi gibi hic bastirmadan sadece birkac tur gecmek gerekiyor, yoksa hissedilir bir fark kalmiyor. Krom oksiti nereden temin ettiniz acaba? |