Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Kendin yap - DIY (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=42) +--- Konu Başlığı: Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile (/showthread.php?tid=723) |
Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - BigHillMe - 26/04/2012 tasa sabun basmak tası sabunla doldurmak? bunu berberler nasıl yapıyor? bu şekilde hazır kap içindeki sabunlara servet odemek nekadar akıllıca? buda çok sorulan bir soruydu sabun tasa nasıl doldurulur? bunu elden geldiğince yanıtlamaya çalıştım ama göstermeden nekadar anlatsam pek açıklayıcı olmuyordu tabiki dün sabunum azaldı yeni sabun tası hazırladım ve anlatımı resimledim faydalı olması dıleklerımle actıgınız arko sabunu (1 yada 2 paket) iki elinizle sıkıstırıp yumurta gıbı bır sekle getirin bir cezveye su koyup içine sabunu eriteceğiniz tasınızı koyun tasın içine sabununuzu koyun sabun yumusayıncaya kadar kaynatın ara sıra tası sudan cıkarıp yumusayan sabunu bastırarak tamaen kabın seklını almasını saglayabılırsınız soguduktan sonra tras sabununuz tam performans kullanmaya hazır sonuc: Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - BigHillMe - 26/04/2012 hakkında çok soru geldiği için dh deki yazımdan alıntılanmıştır. Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - ihtilaf - 26/04/2012 (26/04/2012, Saat: 14:02)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hakkında çok soru geldiği için üstadım bıçakla küçük parçalar yapılsa yada rende yapılıp elle sıkıştırılsa ne bileyim fiziksel uygulamalar daha geleneksel traşa uygun değilmi. hemde ısıl işlem uygulanmıyor.geleneksel traşın bir misyonuda daha doğal daha saf kullandığımız ürünleri, doğal tutmak özlerini korumak etc. saygılar Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - BigHillMe - 26/04/2012 haklısınız hocam çoğumuzun kullandığı teknik bu olunca anlatma ihtiyacı doğdu bende bunu kullanıyorum kış mevsiminde Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - eggman - 26/04/2012 (26/04/2012, Saat: 17:18)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(26/04/2012, Saat: 14:02)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hakkında çok soru geldiği için Ben kışın kalorifere koymuştum ancak gördümki parçalar ufalınca ona gerek kalmıyor bir süredir öyle basıyorum.Hatta bıçağa bile gerek yok ama başparmakta bir yere kadar dayanıyor yani , birkere kesince hemen gereken baskı miktarı azalıyor. Mikrodalgayı bilmiyorum ama böyle cezve veya kalorifer üzeri çok uzun tutmadıkça bir zararı olmaz diye düşünüyorum.Zaten hemen kıvama geliyor Teşekkürler paylaşım için McOrco. Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - BigHillMe - 26/04/2012 çok çok sert sabunlarda rendeleyerek aynı işlemi yapıp kusursuz yekpare bir sabuna sahip olabilirsiniz. bu işlemi yaparken sandal ağacı yağı yada esansı badem yağı yada esansı okaliptus yağı gibi şeyler katmakta muhteşem sabunu oluşturmanızda katısı olacak şeyler. (sadece uçucu yağları kullanmayın) Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - mustaphaturk - 10/05/2012 başparmak +1 Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - staggerlee - 10/05/2012 (26/04/2012, Saat: 22:33)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: çok çok sert sabunlarda rendeleyerek aynı işlemi yapıp kusursuz yekpare bir sabuna sahip olabilirsiniz. bu işlemi yaparken sandal ağacı yağı yada esansı badem yağı yada esansı okaliptus yağı gibi şeyler katmakta muhteşem sabunu oluşturmanızda katısı olacak şeyler. (sadece uçucu yağları kullanmayın) Ben de arko sabun içine kakao yağı vs koyarak elimle bastım. Fena bir kokusu yok ama o kaliteli sabunlardaki rafine koku olmuyor elbette. McOrco, uçucu yağlar dedikleriniz hangileri? Selamlar. Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - BigHillMe - 10/05/2012 (10/05/2012, Saat: 09:13)staggerlee Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(26/04/2012, Saat: 22:33)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: çok çok sert sabunlarda rendeleyerek aynı işlemi yapıp kusursuz yekpare bir sabuna sahip olabilirsiniz. bu işlemi yaparken sandal ağacı yağı yada esansı badem yağı yada esansı okaliptus yağı gibi şeyler katmakta muhteşem sabunu oluşturmanızda katısı olacak şeyler. (sadece uçucu yağları kullanmayın) sadece yagını degıl kakao aromasıda koyarsanız (gıda aroması) aldıgınız sabunlardakı hıssı yapalayabılıyorsunuz faydalarıyla beraber sozlukten bır alıntı ıle ucucu yaglar: (ben çam terebentin ile farkına vardım bu yagların) Alıntı:aci elma (ada cayi) (oleum salvia):gaz sokturucu, ter kesici, idrar arttirici gibi etkileri olup yaralar icin de antiseptik olarak kullanilir. Tasa sabun basmak - Benmari tekniği ile - BigHillMe - 10/05/2012 gıda aromaları hakkında vg (vegetable glycerin) yada pg (propylene glycol) bazlı maddeler kullanılmalarında bir sakınca yok bende kullanıyorum elma gıda aroması ve arko sabunla yaptıgım elmalı tıraş sabunumdan oldukca memnunum mesela gıda aromalarını buradan alabilirsiniz http://www.ucuzcular.com.tr/shop/default.asp?konum=goster&id=220 |