![]() |
Geleneksel Tıraşta 1. Ay - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Tıraş (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=36) +--- Konu Başlığı: Geleneksel Tıraşta 1. Ay (/showthread.php?tid=7663) Sayfalar:
1
2
|
Geleneksel Tıraşta 1. Ay - kolay32 - 08/09/2016 Selam dostlar, bugün sizlerle tanışmamın ve geleneksel tıraşa başlamamın birinci ayı ![]() Geleneksel tıraşa herkesin bir başlama sebebi vardır. Benimkisi Game Of Thrones izlerken bir sahnede Reek'in Ramsay'i usturayla tıraş etiğini görmemle başladı. Dizinin o bölümünü izlerken sakalım 2-3 haftalık olmuştu bile ve kaşınıyordu, direkt bende bir ışık yandı, usturayla tıraş olmaya başlamalıydım. Hiç vakit kaybetmeden internete girdim "ustura", "ustura satın al" gibi ibarelerle araştırmaya başladım. Sonra klasiktiras.com u buldum, keyifle bir adet ustura, derby jilet, arko sabun ve fırça siparişimi verdim. Geriye beklemek kalmıştı. Usturayı beklerken bazı arkadaşların yazdıkları yazılara şahit oldum, "Usturayla tıraş olmam, ama olana saygı duyarım" diyen bir komşum vardı, ufaktan da olsa ben ne yaptım düşüncesi başlamadı değil ![]() ![]() Usturayla ilk tıraşımı bıyık bölgemde 5-6 cmlik kedi bıyığı gibi gözüken ama tek taraflı bir kesikle bitirdim. Aceleci ve sabırsız bir yapım olmasına rağmen ustura tıraşının sabır işi olduğunu ve aceleye gelmediğini öğrenmem bir haftamı aldı, sonra ming shi makineye terfi ettim yine klasiktiras.com dan sipariş vererek. Makina kullanırken daha haşin davranabiliyordum koruma başlığından ötürü, sonunda aradığıma kavuşmuştum. Ama yine de ne usturada ne makinede istediğim tıraşı elde edemiyor, tıraştan sonra elimi yüzüme sürttüğümde zımpara kağıdı hissi yaşıyordum. Bunun da büyük oranda sakalların çıkış yönünü bilmemekten ileri geldiğini birinci ayın sonuna doğru anladım. Şu an bir aylık tecrübenin de etkisiyle gerçek anlamda sıfır tıraş olabiliyorum. Ben biraz takıntılı bir insanım, tıraş olduktan sonra sapık gibi orasını burasını elliyorum tıraş düzgün oldu mu sakal kaldı mı gibisinden ![]() Bu işe başlayınca ardı arkası kesilmiyor bir de malum şunu da alayım bu da güzelmiş şunu da deneyeyim diyerekten normalde "hesaplı" olan geleneksel tıraş biz tıraş severler için sigara tiriyakiliği gibi masraflı bir şey haline geliyor, bunu zor yoldan öğrendim ![]() ![]() Özetle bana ve geleneksel tıraşa yeni başlayan diğer arkadaşlara hayırlı olsun. Hepinize iyi tıraşlar dostlar ![]() Cvp: Geleneksel Tıraşta 1. Ay - msakalli - 08/09/2016 Merhaba. Samimi ve özellikle geleneksel tıraşa yeni başlayan veya başlamayı düşünen arkadaşlar için faydalı bir yazı olmuş, keyifle okudum. Geleneksel Tıraşta 1. Ay - ahraz - 08/09/2016 Samimi anlatım için teşekkürler kardeşim,özelden gel,adresini at Rocnel makinen benden hediye olsun kardeşim,umarım ileride daha keyif alacağın güzel tıraşlar yaşarsın.Bol köpüklü,keyifli tıraşlar. Sent from my iPhone using Tapatalk Cvp: Geleneksel Tıraşta 1. Ay - kolay32 - 08/09/2016 (08/09/2016, Saat: 12:04)msakalli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba. Samimi ve özellikle geleneksel tıraşa yeni başlayan veya başlamayı düşünen arkadaşlar için faydalı bir yazı olmuş, keyifle okudum. Eyvallah hocam, şayet bu yazı aracılığıyla bir arkadaş daha geleneksel tıraşı tercih ederse ne mutlu (08/09/2016, Saat: 12:19)KuzeyTurk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Samimi anlatım için teşekkürler kardeşim,özelden gel,adresini at Rocnel makinen benden hediye olsun kardeşim,umarım ileride daha keyif alacağın güzel tıraşlar yaşarsın.Bol köpüklü,keyifli tıraşlar. Eyvallah hocam Rocnel teklifi için, şu an öğrenciliğin sefaletinden değil ming shi makine yettiğinden israf olmasın diye almıyorum esasında, düşünmeniz yeter, keyifli tıraşlar ![]() Cvp: Geleneksel Tıraşta 1. Ay - koolandgang - 08/09/2016 Hoşgeldiniz. Güzel bir girizgah olmuş. Hep böyle devam etmesi dileklerimle, sıhhatler olsun ![]() Cvp: Geleneksel Tıraşta 1. Ay - rewolwer_ - 08/09/2016 Hoşgeldin küçük üstad, bu hastalık sanada sirayet etti geçmiş olsun ![]() Cvp: Geleneksel Tıraşta 1. Ay - cirzini62 - 08/09/2016 Ming Shi'yi feather ile denemenizi tavsiye ederim. Hakikaten çok güzel iş çıkartıyor bu ikili bende. Mild alet+keskin jilet kombinasyonu acelem olan günlerde hem hızlı hem temiz tıraş sağlıyor. Cvp: Geleneksel Tıraşta 1. Ay - Reblica - 08/09/2016 Çok güzel bir anlatım olmuş, hoş geldiniz. Ayrıca bu işe erken başlayan şanslı insanlardansınız, tebrikler. ![]() Cvp: Geleneksel Tıraşta 1. Ay - LiuShang - 08/09/2016 hoşgeldiniz. geleneksel tıraşla ilgili güzel duygularınız ve samimi anlatımınız için teşekkürler. Cvp: Geleneksel Tıraşta 1. Ay - kolay32 - 08/09/2016 Sağolun varolun dostlar, beni samimi yapan bu forumun güzide insanları sayesinde oluşan sıcak atmosfer, teşekkürü hakeden sizlersiniz ![]() |