Yorumları: 42
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2020
Yorumları: 1,022
Konuları: 12
Kayıt Tarihi: 2015
@"TA1OZH" Hocam selamlar.
Elinizde kotikülü tanımanız için epey bir zaman olacak. Ağız açılır, açılmaz diye bir kaide yok ancak uğraştırır. Bileme konusunda tecrübeli bir kullanıcı olmadığınızdan yerinizde olsam doğal taş yerine sentetik Naniwa Chosera 1k veya ucuz yollu King, Makita 1200 gibi bir taş kullanarak ağız açma sürecine girişirdim. Kotikülün kendisi zaten başlı başına bir öğrenme tecrübe serüveni. Tecrübe gerektirdiği gibi elinizdeki taşın grit değerleri-hızı vs taştan taşa değişiklik gösterecektir. Bundan dolayı başlangıç için sentetik taşlarla başlamayı tercih ederdim ama elinizde hali hazırda kotikül olduğundan şu an sadece ağız açmak için bir taş edinebilirsiniz. Girit taşının orjinalini bulmak zor, bulsanız da ucuz değil. Ayrıca açıkcası çok da gerekli değil sunacakları açısından. Yağ taşı tercihi yerine dediğim gibi bence sentetik taşlara yönelmeniz süreç ve öğrenme eğriniz açısından lehinize olabilir. Tekraren belirteyim . ağız açılır mı? sorunuzun cevabı evet açılır. Ne denli ve hızlı sağlıklı neticeler alacağınız sorusunun cevabıysa size bağlı bir muamma. Nalburdan aldığınız taşı da bıçak bileme de kullanıp usturaya hiç sürmemenizi tavsiye ederim.
Şimdiden başarılar diliyorum serüveninizde.
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
04/06/2021, Saat: 14:43
(Son Düzenleme: 04/06/2021, Saat: 14:43, Düzenleyen: Lord Sparhawk.)
Usturanızı grit taşına sürmenizi pek tavsiye etmem. Sağlıklısı bir adet 1200kum makita bileme taşı almanız ve bununla temiz ağız açmanız olacaktır. Ağzı tam olarak açtıktan sonra yüzeyini güzelce düzleştirdiğiniz kotikülde bitirmeye kadar götürebilirsiniz.Bir slurry taşı olsaydı iyi olurdu işlemi hızlandırma için ama bastırmadan makitayı da sürterseniz güzel slurry verecektir diye düşünüyorum.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 42
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2020
Yorumları: 42
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2020
Bugün bı usturamizi gözümüze kestirip bileme işine başlamadan önce dremel ile üzerinde ufak düzeltmeler yaptım. Daha sonra usturanin ağzını cam bardağa birkaç defa sürterek korelttim. İlk olarak makinanin sulu bileme taşınla agizini açtıktan sonra kıl testini yaptım kolumdaki kıllara sürünce kesmeye başladığında Belçika bileme taşına geçmenin zamanı geldiğini düşündüm ve Belçika bileme taşına geçtim. Elimde 1500 grit sulu zımpara kağıdı vardı onu kullanarak Belçika taşında köyü bı kıvamda çamur hazırlayıp biraz sulandirtiktan sonra bileme işine başladım çamuru sulandira sulandira deva ettim en sonunda taşı ve usturayi yıkayıp sadece su yardımıyla bilemeyi sonlandırdım kıl testi yaptigimda kolumdaki kıllara değer değmez kesmeye başladı daha sonra elimde deri kayış olmadığı için gazete kağıdı üzerinde 100 tur git gel yaptım yüzeyinin ışıl ışıl parladığını gördüm emen bir tirasta denedim jilet kadar keskin olmasada sakalları iyi kesti şimdi sıra bir kayış alıp kayislamak ve gerekirse yeşil parlatma macunlarından alıp kayislamadan önce birkaç tur onun üzerinde gezdirmek lazım bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum daha iyisini nasıl yapmam gerekir.. usturanin çeliği bana göre iyi çünkü daha önce iyi ustura görmedim...
Yorumları: 42
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2020
Yorumları: 919
Konuları: 31
Kayıt Tarihi: 2017
Tebrik ederim, ilk deneme için çok başarılı!
O çıkan ses de çelik usturanın melodisi, çok normal
https://youtube.com/channel/UCD-HX8qdZx__yv3jmHY6TFg
Yorumları: 42
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2020
(23/06/2021, Saat: 14:11)habaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tebrik ederim, ilk deneme için çok başarılı!
O çıkan ses de çelik usturanın melodisi, çok normal
Sağolun usta sizin çekmiş olduğunuz video çok öğretici oldu onu bikac kere seyredip iyice bileme fikir sahibi oldum..
Yorumları: 919
Konuları: 31
Kayıt Tarihi: 2017
(23/06/2021, Saat: 18:51)TA1OZH Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sağolun usta sizin çekmiş olduğunuz video çok öğretici oldu onu bikac kere seyredip iyice bileme fikir sahibi oldum..
Bu arada usturanın ağzı çok güzel açılmış. Bravo
https://youtube.com/channel/UCD-HX8qdZx__yv3jmHY6TFg
Yorumları: 42
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2020
(23/06/2021, Saat: 18:53)habaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu arada usturanın ağzı çok güzel açılmış. Bravo
Sayenizde usta böyle eğitici videolarımızın devamını bekliyoruz bizde birşeyler öğrenmiş oluyoruz....