07/05/2017, Saat: 13:07
Gözüme hoş gelen usturayı aldım (Wacker Chevalier 6/8), hatta bir de ona yazık olmasın diye hesaplı bir ustura da alayım diyorum, az önce bir tane de kayış aldım (Herold Solingen Juchten Natur). Bitmedi, bitmiyor. Acep hiç bulaşmasa mıydım bu işe demiyor değilim. Bir çok video izledim, kendimce okudum, hesap kitap yaptım. Çevrede, hatta aynı şehirde arkadaş da yok bileme için yardım isteyebilecek, hem her defasında şuna bir el atalım iki parlatalım açalım sana zahmet üstad demek de olmaz. İstediğimiz haftasonları ustura ile tıraş olmak.
Kale direği yapmak ya da sapana takıp atmak dışında herhangi bir taş kullanmadım şimdiye kadar. Belçikalılar, Japonlar, Giritliler, yerliler, fedaraller hiç bir şey anlamadım. Kendi göbeğini kendi kesmeye alışmış bir insan olarak kısaca bu işten vazgeçeceksem sebebi bu taş ile bileme işi. Nedir bu işin aslı, atom mühendisi mi olmak gerek, pahalısı ucuzunu geçtim, alayım da kurtulayım mı, yoksa seni üzer bu işler var sen dön köyüne mi dersiniz a dostlar?
Kale direği yapmak ya da sapana takıp atmak dışında herhangi bir taş kullanmadım şimdiye kadar. Belçikalılar, Japonlar, Giritliler, yerliler, fedaraller hiç bir şey anlamadım. Kendi göbeğini kendi kesmeye alışmış bir insan olarak kısaca bu işten vazgeçeceksem sebebi bu taş ile bileme işi. Nedir bu işin aslı, atom mühendisi mi olmak gerek, pahalısı ucuzunu geçtim, alayım da kurtulayım mı, yoksa seni üzer bu işler var sen dön köyüne mi dersiniz a dostlar?
Acta est fabula, plaudite.