Yorumları: 250
Konuları: 9
Selamlar, daha önce bu forumda birinin yaptığını okumuştum fakat tekrar dönüp bulamadım. Kendi yaptığımı paylaşmak istedim.
Kullandığım Merkur 34c nin blade gap mesafesini arttırmak için kullanılmış jiletlerden yükselti yaptım
Son hali böyle oldu
B&B sitesinde bıçak aralıklarıyla ilgili sayfada
http://wiki.badgerandblade.com/Double-Ed..._Blade_Gap
Merkur 34c nin aralığı 0.71 mm olarak verilmiş
3 tane kesilmiş jiletin kalınlığı ise
+0.21 ki bu da az önceki tabloda aşağı yukarı progress @5 (0.94) ayarına denk geliyor
Sonuç ise mükemmel bir tıraş oldu benim için... Sanıyorum progress ya da variant (ki daha çok hoşuma gidiyor) a geçmeyi düşünmem gerekiyor
Herkese iyi günler dilerim
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Yorumları: 2,600
Konuları: 14
@Rayko komşum tebrik ederim bu şekilde doğru makina tercihi yapacağınızı düşünüyorum şimdiden hayırlı olsun progress yada parker variantınız yanına futuru eklemeyide unutmayın
Yorumları: 1,050
Konuları: 1
(03/02/2017, Saat: 15:45)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Rayko komşum tebrik ederim bu şekilde doğru makina tercihi yapacağınızı düşünüyorum şimdiden hayırlı olsun progress yada parker variantınız yanına futuru eklemeyide unutmayın
Komşum neden yanına futur eklemek lazım dediniz merak ettim. Bende progress varda. Benim bildiğim futur progresse göre baya bir agresif.
@rating komşum +0.21 5 (0.94) ayarına denk geliyor diye bir yazısı var bu mantıga göre futurun 1.5 ayarı ile aynı olur . Forumda büyük çoğunluk ayarlı ve başlangıç için progress tavsiye eder bende futur
Yorumları: 1,050
Konuları: 1
@Nani Kuş komşum anladım siz kısaca progress 6,7,8,9 gibi devam eder bu sayede diyorsunuz
e birazda kesim karakteristiğinde ki farklılık.
(03/02/2017, Saat: 17:44)rating Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Nani Kuş komşum anladım siz kısaca progress 6,7,8,9 gibi devam eder bu sayede diyorsunuz e birazda kesim karakteristiğinde ki farklılık.
Tabiki o nokta çok farklı ben hiç bir aleti gap açısına göre değerlendirmem . Olay tamamiyle makinanın karakteri ile ilğili .
Yorumları: 6,129
Konuları: 46
Bahsettiginiz mevzu "Blade shimming" diye gecer. Eski konulardan o sekilde aratabilirsiniz belki cıkar.
Saygılar.
Yorumları: 250
Konuları: 9
@dikdik_s komşum teşekkürler araştırdım.
@rating ,
@Nani Kuş un deneyimlerine ve okuduklarıma göre asla yeni jilet tutucuyu alıp denemeden bilemeyeceğim ne ile karşılaşacağımı. Neyse şimdilik daha agresif bir deneyimin kötü olmayacağı bilgisi de yeter.
Sent from my iPad using Tapatalk
Yorumları: 1,137
Konuları: 2
@Rayko komşum bende sizi detaylı araştırmanız için tebrik ediyorum doğru seçimleri yapacağınızdan şüpheniz olmasın..
Yorumları: 19
Konuları: 5