Foruma yeni kaydoldum.Adım Özgür.15 yaşındayım ve sakallarım 13 yaşında çıkmaya başladı.Yani sakalları erken çıkan azınlıktaki kabiledenim
Sakallarımı 14 yaşından beri tıraş ederim.Yani yaklaşık bir yıldır tıraş oluyorum.Gerçi sizin gibi geleneksel tıraş üstatları benim uyguladığım yönteme tıraş demezler ama
Admin Lord'un blogunda, youtube kanalında ve tabii ki de Geltir'de biraz zaman geçirdikten sonra üyelik açmaya karar verdim. Normalde Gillette Fusion Proglide ile arko tıraş kremi kullanırdım.Yaptığım yanlışlıklardan biri fırça kullanmamaktı.Köpüğü yüzümde direk hazırlardım.Ayrıca uzun bir süre de aftershave ürünü kullanmadım.Yaklaşık 6 ay önce nivea balzam kullanmaya başladım.Babamdan tıraş eğitimi alamadım maalesef ki.Ama yine de sağolsun Gillette Fusion Proglide'ı uzun uğraşlarım sonucunda o satın aldı bana
Sakallarım çok yoğun ve sert değil.Cildimde çok sivilce var ama ben bu sivilcelerin benim yaptığım hatalardan kaynaklandığını düşünüyorum.Çünkü zamanında çok kuru ve ince köpükler kullandım.Yani cildiminpek hassas olduğunu düşünmüyorum.Bir oran vermem gerekirse %35 hassas, %65 normal diyebilirim pek emin olmamakla birlikte.Eee gelelim geleneksel tıraşa
Öğrenciyim o yüzden bütçem pek yüksek değil.Ayrıca sakalım da pek olmadığı için (Yani var tüy şeklinde değil bildiğimiz sakal kıl ama yumuşak ve seyrek) çok pahalı ürünlere girmek istemiyorum.Forumda düşük fiyatlı olarak ayrıca yeni başlayanlar için uygun Wilkinson Sword Classic, Yuma, Rimei gibi aletlerden bahsedilmiş.Ustura olarak da Coolcut ve Ali Bıyıklı/Sedef'ten bahsedilmiş.Öncelikle önerilerinizi bekliyorum.Ayrıca Eskişehir'de ikamet etmekteyim bu DE aletleri nerden bulabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok.Ayrıca tıraş sonrası ve fırça olarak da ne kullanmam gerektiğini bilmiyorum açıkçası. Migrosta 15 TL'ye satılan fırçalardan alsam(Muhtemelen domuz kılı) beni idare eder mi?Önerilerinizi bekliyorum ve tabii ki de hepinize merhaba diyorum.