Yorumları: 1,182
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2016
(23/04/2016, Saat: 22:46)msakalli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Lorenzo komşum, teşekkür ederim, detaylı bir açıklama olmuş.
Bugün bende kısa bir süre araştırdım. Bu numaralar üreticiler için kalite kontrol kapsamında yazılan numaralarmış. İncelediğim birkaç yabancı kaynakta anlayabildiğim kadarıyla bu tarz şeyler yazıyordu. Ne kadar doğrudur bilmiyorum.
@msakalli komşum
Bir kaç şey karalayabildiysem ve işimize yarayacaksa ne mutlu bana
Linkini yolladığınız thread i okumuştum. @Lord Sparhawk rakamlar konusunda gayet mantıklı bir yorum yazmış. Yorum diyorum çünkü böyle teknik konularda gözüm hep kaynak arar. Kendisinin neredeyse tüm paylaşımlarını okudum, geleneksel tıraş konusunda benden kat kat bilgili olduğunu biliyorum ve kendisini, geliştirmiş olduğu son birikimlerini bizlerle paylaşmak üzere bu thread e davet ediyorum
Yorumları: 12
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 2017
Selam Dostlar.
Tıraş bıçağını elime aldığımda hemen hepsinde 1 - 2 - 3 - 4 rakamlar görüyorum
acaba tıraş bıçakları tek yönlü mü yoksa çift yönlü mü bileniyor.
yani bıçağı 1-2 yerine 3-4 taksak veya tam tersi yapsak (bileyli az bileyli bir taraf mı var ) keskinlik olarak fark edecek mi ?
Şöyle bir bilgi paylaşacak olursam mutfak bıçakları için söylüyorum klasik avrupa bıçakları çift yönlü bilenir 2 açısı da keser
fakat uzak doğu bıçakları tek yönlü bilenir jilet gibi keskin olur ama tek yöne doğru keser.
Bu konularda bilgisi olar dostlar paylaşırsa memnun olurum hem ben hemde merak eden diğer arkadaşlar adına
Yorumları: 587
Konuları: 12
Kayıt Tarihi: 2018
Hocam ben onlari fabrikasyon sirasinda daha rahat takip edilebilmeleri ocin yapiliyor diye biliyorum ama tabi daha tecrubeli arkadaslar konunun detaylarini anlatacaktir
Yorumları: 600
Konuları: 5
Kayıt Tarihi: 2015
(15/02/2018, Saat: 14:10)arst2005 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam Dostlar.
Tıraş bıçağını elime aldığımda hemen hepsinde 1 - 2 - 3 - 4 rakamlar görüyorum
acaba tıraş bıçakları tek yönlü mü yoksa çift yönlü mü bileniyor.
yani bıçağı 1-2 yerine 3-4 taksak veya tam tersi yapsak (bileyli az bileyli bir taraf mı var ) keskinlik olarak fark edecek mi ?
Şöyle bir bilgi paylaşacak olursam mutfak bıçakları için söylüyorum klasik avrupa bıçakları çift yönlü bilenir 2 açısı da keser
fakat uzak doğu bıçakları tek yönlü bilenir jilet gibi keskin olur ama tek yöne doğru keser.
Bu konularda bilgisi olar dostlar paylaşırsa memnun olurum hem ben hemde merak eden diğer arkadaşlar adına
tıraş bıçaklalrı çift yönlü bileniyor ne tarafını takarsan tak keser. Numaralar hakkında efsane çok ve çok eskilerden beri var. Bence kullanılan tarafın bilinmesi için tabi bu bir tahmin, bilgi değil.