Çift taraflı jiletlerin mikroskopta incelenmesi
#1
Photo 
Merhabalar.
Kullandığım jiletlerin uçlarını bir süredir inceliyorum. Bu incelemenin resimlerini sizlerle de paylaşmak istedim. Elime başka jiletler geçtikçe, onları da konuya dahil edeceğim. Umarım herkese yararlı olur. Ayrıca böyle inceleme fırsatı olmayan arkadaşlara da fikir verebilir diye düşünüyorum. Son olarak, bir gün erkende olsa, herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.
Sevgilerle...

Astra Superior Platinum:
14njkgg.jpg
a0b0xl.jpg

Derby Extra:
2rrq59c.jpg
2a0mgci.jpg
28chg28.jpg
6nyph1.jpg

Permasharp:
20k2dg.jpg
2a0ds1l.jpg

Wilkinson Sword:
29qhcm9.jpg
2pt33i1.jpg
28l5jlv.jpg
Cevapla
#2
Çabanız için teşekkür ediyorum. Bu haliyle pek yorum yapamıyorum, fotoğraflardan çıkartılabilecek sonuçlar nelerdir?
Cevapla
#3
Aslına bakarsanız forumda bir üyenin paylaştığı şu resimde görüldüğü gibi bazılarının uçları soldakine bazılarının uçları ise sağdakine benziyor. Mesela örnek verecek olursak, Derby Extra'ya baktığımda sağdaki profili görüyorum. Buda daha az veya daha fazla tahriş yaratmada rol oynayabiliyor, cilt tipinize ve yapısına göre. Bende Derby, Wilkinson'a(soldaki profil) göre daha az tahriş yaratıyor, wilkinson daha akıcı ve keskin gibi gelmesine rağmen.
2gv98k2.jpg

Bunun dışında bazı jiletlerin farklı bölümlerinde noktasal bozukluklar var(deformasyon). Bunlarda üretimde pürüssüz çıkmadığını gösteriyor. Buda kalitesini gösteriyor diyebilirim.

Tabi ki bunlar benim düşüncelerim. Başka arkadaşlar da yorumlarıyla katkıda bulunurlarsa daha yararlı bir başlık olur diye düşünüyorum.

(28/10/2016, Saat: 15:37)arandur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çabanız için teşekkür ediyorum. Bu haliyle pek yorum yapamıyorum, fotoğraflardan çıkartılabilecek sonuçlar nelerdir?
Cevapla
#4
Komşum, kullandığınız jiletler bu halde. Peki, acaba sıfır jiletler kusursuz mu? Her ne kadar jilet üretmese de bu soruya @rocnel üstat cevap verebilir belki. Sonuçta bu işi biliyor. Hiç kullanılmayan jiletler pürüzsüz (sıfır pürüz) olabilir mi? (Tabi ki gözle görüneni kastetmiyorum, mikroskobik görüneni soruyorum)
Cevapla
#5
(28/10/2016, Saat: 23:40)msakalli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum, kullandığınız jiletler bu halde. Peki, acaba sıfır jiletler kusursuz mu? Her ne kadar jilet üretmese de bu soruya @rocnel üstat cevap verebilir belki. Sonuçta bu işi biliyor. Hiç kullanılmayan jiletler pürüzsüz (sıfır pürüz) olabilir mi? (Tabi ki gözle görüneni kastetmiyorum, mikroskobik görüneni soruyorum)

Merhaba arkadaşlar. Hemen size bu konu ile ilgili bir kaç bilgimi aktarmak istiyorum. Forumumuza jilet üreticimiz de mevcut, onun da aktaracağı bilgiler de bulunacaktır @derby

Öncelikle standart yaprak jilet bileme ile çelik ustura bileme isteği arasında fiziki olarak hiçbir fark yok. İkisinin de amacı hemen hemen aynıdır. Mümkün olduğunca sivri sert veya dayanıklı üçgen dış kenar oluşturmak.

Sizin çekmiş olduğunuz fotoğraflar jiletin yan kısımlarını gösteriyor, jiletin yan kısımlarının sivri tepe kısmına iz düşümü tahmin edilerek ortalama uç şekilleri hakkında fikir edinilebilir. Ancak asıl önemli olan jiletin uç/tepe/dik kısımlarının fotoğraflarını çekmektir. Sanırım bir kaç kat daha fazla büyüme oranı ile bu fotoğrafların çekilmesi daha faydalı olur.

Bugün elinize bir konserve kutusu alsanız ve onu bilime taşı ile bileyerek dahi tıraş olabilirsiniz. Ama buradaki amaç tıraş olmaktan çok dünya üzerindeki en iyi konforlu jilet nasıl ortaya çıkarılır ise o zaman durum zor hale geliyor.

Jiletin üretilmesinde kullanılan metalin alaşım oranları, üretim biçimi ve bunların kalitesi,
Jiletin üzerinde uygulanan ısıl işlem yöntemleri ve bunların orantılılığı
Jilet üzerindeki kaplama türü ve bunun kalitesi gibi faktörler jiletin öncelikle malzeme kalitesini ortaya çıkarır.

Tüm bunların doğru ve kaliteli yapıldığını düşünürsek bileme işlemi hakkında konuşabiliriz. Çünkü bileme işleminin düzgün bir şekilde yapılması için istenen özellikte metal/malzeme ortaya konulmuş olmalıdır. Her metal aynı şekilde bileme işlemine sonuç vermez. Verse dahi dayanımları farklı olur. Yani fotoğraf çekerken bir kaç kullanım sonrası fotoğrafların çekilmesi daha mantıklı olacaktır.

Alper bey de jilet dayanımları ve kesme kabiliyetleri hakkında üretici gözüyle doğrudan hepimizi net bilgilendirebilir, saygılar.
rocnelrazor@gmail.com
www.rocnel.com


Cevapla
#6
Resimlerde gördüğüm kadarıyla WS ve derby jiletlerde çift honlama var.Bence bu durum keskinliği azaltıyor,konfora ne kadar etkisi olur bilemem.
Cevapla
#7
(30/10/2016, Saat: 14:13)Mauser Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Resimlerde gördüğüm kadarıyla WS ve derby jiletlerde çift honlama var.Bence bu durum keskinliği azaltıyor,konfora ne kadar etkisi olur bilemem.

Geometrik bozukluk varsa keskinliği azalır, keskin olmayan jilet de kılı çekebilir ve rahatsız edici olabilir.
rocnelrazor@gmail.com
www.rocnel.com


Cevapla
#8
Fotoğrafların süresi bitmiş. Güncellenebilir mi?
Cevapla
#9
Aynen bu fotoğrafları görmek isterim keşke tekrar bulunabilse
———————————————
Aptallık En Büyük Günahtır !..
Cevapla
#10
@forevermore07
Fotograflar sonra, once uyeyi bulalım. Big Grin

@efecanko
Tişikkirlir Sipirmin.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DE Jiletlerin Keskinlik Sıralaması ynspektas 31 25,285 02/08/2022, Saat: 22:16
Son Yorum: Cillop
  Posh Çift taraflı jilet emre1113 40 26,103 15/01/2021, Saat: 12:34
Son Yorum: ahbap
  Kullanılmış Jiletlerin imhası theunnamed 57 60,180 15/08/2019, Saat: 23:14
Son Yorum: Men-Sup

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: