Dostlar bazılarımızın cildi ama lokal ama genel ince derili "Çok kuru/Kuru" yapıda ise bu konu hakkında birbirimize tavsiyeler verelim.
Bu konu baslıgı altında onerileri koku vs. dikkate alınmaksızın sadece nemlendirme, cildi rahatlatma ve yumusatma kriterlerine baglı olarak yapalım.
-----------------------------------------
Bugune kadar kullanıp memnun kaldıgım nemlendirici balzamlar şunlar paylasmak istedim.
Anladıgım kadarı ile bana Shea Butter, Aloa Vera icerikli, su bazlı urunler daha cok fayda ediyor.
-Ceradolin Hidro
Her daim kullanabileceginiz, yuzde hemen emilip giden, cildi rahatlatıcı ve sakinlestirici bir urun. Ayrıca icinde cildi besleyen guclendiren vitamin vs. var. Denemeniz tavsiye olunur. Fiyatı 65TL civarında ama gramajı cok bir urun.
-Bepanthol Krem (özellikle ince deri olan sakak gibi bolgelerde, dudak kenarlarında)
Zor zamanlarda kızarıklık, jilet tahris vs. durumlarında lokal kullanımı onerecegim etkili bir urun.
-Myrosol Balm Tek kelime harika
-Proraso Balm Ozellikle Mavi serisini ben begendim.
-Speick Balm Speickin tum urunlerini ben seviyorum. Konumuz degil ama deodorant stickini siddetle tavsiye ederim. Sevdigim begendim bir urun balmı da.
-Panthenol forte vücut sütü %9
Bana biraz yogun geldi. Ele vucuda olurda yuze biraz fazla geldi.
-Irısh Moose Balm: Once hafif bir yanma yapıyor ama sonra ele gelmeyen pudramsı bir nemlendirme ve yumusaklık veriyor. Kaliteli guzel urun. İleride tekrar almayı dusundugum urunlerden.
-Lea Balm: Cok az mentollu. fiyat/performans olarak tercih edilebilir. Nemlendirmesi cok cok basarılı degil ama fiyatına gore ben begendim. Floid balmı ve hassinger balm, bundan az biraz daha iyi diyebilirim. O yuzden fiyatına gore iyi urun.
-Soap Commander Balm: Harika bir urun cok begendim. Sabunlarını denememistim. Balm ı kadar sabunu basarılı mı merak etmedim degil. Balm harika ama.
-Floid balm ve Hassinger Balm: Bu ikisini bir degerlendiricem cunku kokuları haric hissiyatları 1e1 aynı geldi bana. Floid den daha iyi bir hissiyat ve performans beklerdim zira hassinger ın 2-3 misli fiyatı diye aklımda kaldı. Ama genel olarak 2 sinden de beklentim daha buyuktu ne yalan soyleyeyim. Guzel ama bir myrosol degil.
Guncelleme: Floid in icine biraz arko/rebul gibi bir As karıstırırsanız daha hos oluyor kıvamı ve surmesi daha kolay oluyor, bir deneyin derim.
-Cella Balm: Son donemde kullanınca beni cok sasırtan urunlerden. Sabunuyla alakası yok koku olarak. Guzel farklı bir koku. Yatıstırma ve nemlendirme olarak cok basarılı. Proraso ile fiyatlar yakın gibi sanırım, onceligi cellaya verin derim.
-Seba-med Balm: Sebamed in balmı bir ara bizim ulkede bulunmuyordu ama artık var sanırım. Cok guzel bir balm. Her daim kullanabileceginiz cok guzel bir urun.
-Stirling Balm: Cok guzel urun. İyi bir balm'a en iyi orneklerden biri.
Atkinsons Pre Aftershave Balm: Şampuan gibi ferah kokusu ve yagsız nemlendirme hissiyatı ile cok kaliteli bir urun. Tavsiye olunur.
Saygılarımla