Markette Arko sabunu rafta görünce attım sepete bir tane. Yıllar olmuştur modifiye işine girismeyeli. Birkaç gün önce, modifiye ettiğim Arkoları hediye ettiğim arkadaşlarla görüşmemden herhalde, içimde bir modifiye arzusu doğdu
Modifiye pişmanlıktır, uğraşmaya değmez kabulüne varmıştım daha önce. Ama keyifli işte.
Bu sefer yaklaşık 90 Gr kadar Arko, 3/4 dolu Arko Moist krem ve 1/4 dolu Arko Hydrate kremi büyükçe bir kaba attım. Sabunu küçük küçük kestim. Evdeki Rossman çay ağacı yağı, Kruidvat Çay ağacı yağı ( sanırım papatya yağı ile seyreltilmiş), az miktarda Argan yağı ve gliserin ekledim. Hepsini göz kararı koydum. Taktım eldivenleri çiğköfte yogurur gibi yoğurdum. Sabun parçacıkları ile krem iyice homojen hale gelene kadar. Küçük de olsa krem ve yağlarin içinde erimemis hiç sabun parcasi kalmadı. Proraso kabını tepeleme doldurdu. Tabi bu işlemde bir miktar malzeme ziyan oluyor ama sıkıntı değil.
Heveslendirmek için söylemiyorum, cildime çok iyi geldi. Bir süredir günlük tıraş oluyordum. Boynumda oluşan ufak tefek jilet yanığı vs gibi şeyler iyileşti bu modifiyeyi kullandıktan sonra. Çay agacinin etkisi diye düşünüyorum. Elimde o kadar sabun krem var, pahalı ürünlerden daha severek keyif alarak kullandım.
Arkoyu baz alarak kullanarak güzel , farklı sabunlar elde edilebiliyor.
Limon yağı da güzel uyum sağlıyor ama oranı önemli. Limon yağının cildi tahriş etmesi olası. Uyumlu başka bir esansiyel yağ ile seyreltirilerek kullanılırsa daha başarılı olur.