(17/09/2020, Saat: 18:38)kaanayhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Derby Limon Arko ‘ dan üst seviye felan değil. Kim diyor onu yahu eğer sizin şahsi fikrinizse saygı duyarım @"ekindgn" yok forumda böyle bir kanı oluştuysa kesinlikle katılmıyorum. Derby Limon un tek güzel tarafı ucuz ama güzel gelen kokusudur. Keyif verir adama . Arko ya 5 üzerinden 3 versem , Derby en fazla 2-2.5 alır. Nivea ikisinden de iyi ona itirazım yok. Tabac la üçünü mukayese dahi etmem. Tabac ne performansıyla , ne fiyatıyla aynı segment bir ürün değil. Ha fiyat performansı tartışılır , netice de bunlarla da gayet güzel tıraş olunur. Mevzu tıraşsa.. Yalnız kendi segment ürünler arasında da fiyat performans şampiyonu şu an Tabac. Ben en son tabac sabun aldığımda (2015) porselen kase 90 tl ydı. Şu an 110 tl ys bulunabiliyor. Refilleri , stick i felan bence çok ucuz. O dediğim yıllarda Cella nın kilosu 40-50 tl ydı. Tabac pahalıydı yani... şu an bir geo f trumpers vs almaya kalksan 200 den başlıyor. Hani Aqua Di Parma dır, mdc ye vs girmiyorum bile.
Komşum,
""Derby Limon Arko ‘ dan üst seviye felan değil"" cümlesiyle ifade ettiğin düşünceni daha farklı bir hitap/üslupla yazmanı beklerdim. Belirttiğim düşünceler şahsi fikrim, saygı duymak zorunda hissetmeyin lütfen kendinizi.
Burası, geleneksel tıraş etrafında komşuluk yaptığımız, Türkiye'nin en nezih forumu, Geltir gibisi bulunamaz, yoktur. Düşünceler, geleneksel tıraşa dair ürün ve deneyimleri paylaşmak üzerine; bu nedenle hepimiz sevdiğimiz bir hobi/bakım/özen üzerine düşüncelerimizi aktarıyoruz ki en güzel örneği "jilet"tir, herkese göre değişir, size bana Hüseyin komşuma göre tamamen değişkendir; nasıl ki parmak izlerimiz farklıysa... Burada tartışılan tüm ürünlerde öyle, sizin beğendiğiniz benim gözümde önemli değildir, bana önemli gelen Hüseyin komşuma değersiz gelebilir. Kalite, beklentinizle alakalıdır ve sizin kriterlerinize göre değişir: "gold plating" terimi tamamen bunun için kullanılır.
1.500TL'lik fırça ve en iyi sabunla, CNC tezgahından hatasız üretilen çelik ekipmanla tıraş olan komşum öyle bir tahriş yaşayabilir ki yüzü delik değiş olur; Arko sabun, plastik pazar fırçası ve Yuma ile tıraş olan komşum öyle bir tıraş olur ki kıskanırsın. Tam tersi de olur...
Tamamen beklenti meselesi, kıyas değil.
Derby limon size göre alt bir ürün olabilir elbette. 40'dan fazla sabunum var, 60'a yakın sabun denemişimdir sanırım, hala aklım Arko sabundadır benim, dolapta olmayınca koşa koşa alıyorum, markette ilk baktığım ürün oluyor; tamamen beğeni meselesi. Bu nedenle, daha iyi daha keyifli daha az tahrişli tıraşlar için ürünleri incelemeye, yorum yazmaya devam.
Simdiden sıhhatler olsun,