Yemek Tarifleri
Güveçte karides ;
Evde kaldığımız günlerde mutfak iyi bir deşarj alanı oldu
6040d9adbe7f4216372589e94f1d879a.jpg

Önce soğanları zeytinyağında kavuruyoruz
Ardından sarımsak ve biber ekliyoruz
Birlikte kavruldular sıra mantarda
084a6e2a9fb483b71591180cb05b7393.jpg
Bu aşamada baharat tuz biber ekledikten sonra
Domates ve karides i ekliyoruz
5 dk sonra hazırdır
1a4fb0497485bc5796edaad2f5f9e1d6.jpg
Tavadan güveçe alıp tereyağ ve rendelenmiş kaşar ekliyoruz

5 dk 180 derece fırına attıktan sonra servise hazır

c9b0f7b877f9d587e14283683d012c86.jpg

Afiyetler olsun dostlara


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Look Sharp - Feel Sharp - Be Sharp
Cevapla
O bardaklarla sek icseniz de olurmus Yarasin. Elinize saglik.
Cevapla
(28/03/2020, Saat: 23:16)KAYHAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Karantina günleri nelere kadir,yaklaşık 2 senedir ara vermiştim, tez zamanda bu zor günleri atlatmak temennisiyle20200328-205455.jpg20200328-205511.jpg20200328-205522.jpg20200328-214741.jpg

Çok güzel görünüyor. Elinize sağlık.
Cevapla
Ben de çok basit ama lezzetli ve Çin yemeği olduğu için havalı bir tarif vereyim. Çin usulu tavuk. Kalça ya da göğüs tavuğu iki-üç santimlik parçalara ayırıyorsunuz. 400 gram kadar tavuk. Sonra irice bir soğanı ince ince piyaz dilimi gibi dilimliyorsunuz. Yarım halka gibi. İki orta soğan da olur. Birkaç diş sarımsağı da ince doğruyorsunuz. Sonra reyhan, taze reyhanla çok daha iyi oluyor, bir demet kadar taze reyhanı da ekliyorsunuz. Zeytinyağı ile ağır ateşte kavuruyorsunuz, tavuk, soğanlar, reyhan ve sarımsak hep birlikte suyunu salıyor ve çekiyor. Suyunu salarken bir küp kesme şeker ekleyin. Baharat olarak biraz karabiber yeterli, sakın tuz atmayın. Piştikten sonra soya sosu ile servis ediyorsunuz, soya sosu tuzlu olduğu için ekstra tuz atmamak daha iyi. Basitliğine rağmen çok leziz, tabii tarifini vermeyip, Çin yemekleri üstadı olarak tebrikleri kabul ediyorsunuz.... Big Grin
Cevapla
@MetsGo ve @cerdinc komşularım tarifler için teşekkür edip afiyet olsun diyorum sizlere.
Cevapla
Kremalı tavuk ve zerdeçallı makarna tarifi

Tavuk dünyasının kendimce yorumladığım bir türevidir. Kime yaptıysam bayıldı, bir deneyin derim. Tarifteki malzemelere tam uyarsanız lezzet de tam olur. Ama değişiklik yapıp da çok beğenirseniz bizimle de paylaşın sonuçları.

Malzemeler 3-4 kişilik

Tavuk için

600-700 gram tavuk baby bonfile
1 paket krema
kekik
karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı soğan tozu
7-8 tane orta iri kestane mantarı
2 kapya biber
2 çarliston biber
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
vegeta veya tuzot çeşni
yarım limon

makarna için
Barilla casarecce makarna
zeytinyağı
1 adet arpacık soğanı veya yarım mor soğan
5-6 taze yaprak fesleğen
toz zerdeçal


Tarif:

Öncelikle tavukları 50 kuruş büyüklüğünde kuşbaşı olarak doğrayın. Bir kaba tavukları, zeytinyağını, sütü, 1 yemek kaşığı kremayı, toz sarımsak ve soğanı(şart değiller), yarım limon suyunu, taze çekme karabiberi, bol kekik ya da zahteri koyun. Güzelce karıştırıp en az 2 saat marinasyona bırakın.

Mantarları dilim dilim doğrayın. Sarımsakları irice kıyın. Biberleri 25 kuruş ölçüsünde iri üçgenler olarak doğrayın. Makarnanın suyunu koyun. İçine 1 tepeleme yemek kaşığı tuz, 1 tepeleme tatlı kaşığı zerdeçal atın ve kaynamaya bırakın. Makarna suyu kaynayınca 500gram makarnanın tümünü suya atın. Özellikle caserecce tavsiye ediyorum çünkü bu makarna türü pişince oldukça diri kalan makarna yemenin tadına varılan özel bir şekildir.

Makarnaları koyunca, yapışmaz tavaya az miktar zeytinyağı alın, tavukları yerleştirin harlı ateşte bir tarafları kızarıp mühürlenene kadar bekleyin. Karıştırmayın, sote olmayacak. Öyle koyun ve pişsin. Tavukların bir tarafları mühürlenince diğer taraflarını çevirin ve o taraflarını da mühürleyin. Yalnız dikkat edin tavukları uzun süre tutmayın ve kurutmayın. Sulu kalsınlar ve tam pişmiş olmasınlar, %70 pişmiş olsunlar. Tavukları tavadan alıp bir tabağa aktarın. Tava hala kızgınken az daha yağ ekleyip sebzeleri atın ve yine en yüksek harda 3-4 dakika soteleyin. Mantarların rengi değiştiğinde olmuştur, biberleri yarım pişirin, hafif diri kalsınlar. Sarımsak, biber ve mantarın kokusu mis gibi mutfağı saracaktır. Sebzeleri de tavadan alın.

1 adet arpacık soğanını, yoksa ufak mor soğanın yarısını kıyabildiğiniz kadar ufak küp küp kıyın, yine fesleğen yapraklarını kıyın. Bir sahana 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, soğan ve fesleğenleri ekleyin, tercihen tuz karabiber ekleyin, kısık ateşte kızdırın. Bu aşamada 12-14 dakika geçmiş olacak ki makarnanızı süzün, zerdeçallı suyundan yarım çay bardağı ayırın, hazırladığınız fesleğenli yağı makarnanın üzerine döküp güzelce karıştırın. Buna da ek olarak krema koyabilirsiniz ama iki ürüne de kremaya gerek yok bence. Zerdeçallı makarnanız hazır.

Şimdi sote tavanızın altını kısık açın, kalan kremayı koyun(krema ağır geliyorsa yarısınız da kullansanız olur), ayırdığınız yarım çay bardağı makarna suyunu ve 1 tatlı kaşığı çeşninizi koyun, çeşniyi fazla koymayın çok tuzlu olabilir tadına bakarak ayarlayın. Tavuk ve sebzeleri de katın, 2-3 dakika kısık ateşte güzelce karıştırın, krema renk alsın. Tadına, tuzuna bakın eksiği varsa ekleyin. Kremalı tavuğunuz da hazır. Bekletmeden servis yapın, afiyet olsun.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/  
http://saklinotalar.blogspot.com/
WWW
Cevapla
@Lord Sparhawk Komşum elinize sağlık, okurken ağzım sulandı. Deneyeceğim mutlaka

JSN-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her belirleme değillemedir.
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: