Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
Arkadaşlar margarin kesinlikle kullanmayın, yapay ve sağlığa zararlı. Doğal tereyağı ve zeytinyağı kullanın.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
(08/08/2013, Saat: 01:29)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar margarin kesinlikle kullanmayın, yapay ve sağlığa zararlı. Doğal tereyağı ve zeytinyağı kullanın.
+1
Margarinin tüketilmemesini isterim, ama bu kebapta ilginç olan, margarin neredeyse ete hiç bulaşmıyor altta sadece yapışmaması için sürülüyor. İstenirse, ağır denilmezse iç yağı ve tereyağı kullanan da var. Hepsi güzel olur.
Yorumları: 1,492
Konuları: 33
Kayıt Tarihi: 2012
Ben makarnaya ton baligi ve misir eklemeyi cok seviyorum oran keyfe keder konabilir makarna sevildigi kadar haslanabilir ama 3u bir arada oldukca hosuma gidiyor
Yorumları: 946
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 2012
Makarnanın her türlüsünü severim ben de. Hele ki süzme yoğurt karışımıyla yapılan sarımsaklı yoğurt üzerine kıymalı sosla yapılan mantı makarna (veya yoğurt üzerine sadece soslu da olabilir) vazgeçilmezimdir.
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
Arkadaşlar boş geçmeyin.
Bir tarif de siz verin
Yorumları: 2,008
Konuları: 38
Kayıt Tarihi: 2011
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
Sayın Moderatörüm ellerinize sağlık.
Budur işte..
Yorumları: 2,008
Konuları: 38
Kayıt Tarihi: 2011
Askerliğimi Kıbrıs ta uzun dönem tankçı olarak yaptım. Bir tatbikat öncesi takımdaki askerlerden biri komutanım size tatbikatta sürpriz yapacağız dedi.
Piyade birliğindeyiz tek tank bizde(emre verilen birliği temsilen). tankı mevziye çekip kamuflajı açtık. Birliği tepeden kolluyoruz. İki gün arazide aynı yerde kaldık karavana da kapuska varken biz tankın gölgesinde bunu yedik. Sonra çay demledi gençler, közde. Onun tadı da bambaşkaydı. Ömrümün en güzel yemeği olarak tarihe geçti. Vay be 10 yıl geçmiş aradan neredeyse.
Yorumları: 2,008
Konuları: 38
Kayıt Tarihi: 2011
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
Ben artık eskisi kadar tavuk tüketmiyorum, çok nadir. Çünkü tavuk diye sattıklar şey tavuktan başka herşeye benziyor, tat yok, tuz yok. Zaten o tavukları nasıl yetiştirdiklerini, o havyanların ne kadar sağlıksız olduklarını okudum, izledim.
Tavuk dediğinin eti öyle çamaşır suyuna bandırılmış gibi bembeyaz olmaz bir kere. Gerçek köy tavuğunun rengi hafif grimsi beyaz, yer yer daha koyu olur hindi gibi. Eti daha serttir, tadı marketten aldığınız tavuk gibi samana değil bildiğiniz kırmızı et'e bonfileye benzer. Saatlerce haşlamanız gerekir. Bacakları çok daha uzun ve büyük hayvan bacağı gibi kalın kemiklidir. O kemikleirn rengi de boza çalan koyu renktir. Bir kere köy tavuğu yerseniz gerçek tavuğun ne olduğunu anlarsınız. Tabi burada benden yaşca hallice büyük olan bir sürü komşum alasını biliyorlardır, yemişlerdir zamanında. Bize kalan çocukluk anıları ya da arasıra eşin dostun bahçesinde yetiştirip verdiği has tavuklar. Yoksa onun dışında market tavuğunu almamaya çalışıyorum. Çok kötü, saman gibi. Eskiden bu kadar kötü değildi artık iyice tatsızlaştı. Aynı şarküteri reyonundaki emülsifiye ürünler(!!!) gibi.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/