Rekabet halindeki ürünlerde çoğu zaman afaki farklar olmadığını düşünürüm.
Bu sebepten bir jilet testi yapmaya karar verdim.
Testte kullanılacak jiletler;
-Astra yeşil
-Phermasharp
-Rapira gümüş
-Persona lab blue
-Gillette 7'o clock sarı kutu
-Feather
-Crystal
-Wilkinson Sword
-Derby
-Polsilver super iridium
-Supermax süper platinum
-Balzano
Adil bir yorum için önceden kırıp kaseye attığım jiletler den seçip markasına bakmadan kullanıyorum.
Her seferinde 48 saatlik sakalı tıraş ediyorum.2 perde sinekkaydı hedeflemeyen ancak orta üst kalite bir traş niyetindeyim.Ne çok hızlı ne çok yavaş, ortalama bir hızda tıraş oluyorum.Sakalim çok sık ve sert.Cildim ise bebek poposu gibi kızarma ve tahrişe acaip eğilimli.
Tıraş aleti olarak sürekli dovo shavette kullanıyorum.
Fırça olarak lijun 26 Knot kullanıyorum.
Sabun tabak.
Bunları hep sabit tutacağım.
Tıraş öncesi hiçbir hazırlık yapmıyorum. Sadece bol ve kaliteli köpük. Duş filan almamaya özen gösteriyorum.
Tıraş sonrası iha şap ve aspirinli gibbs tıraş kolanyasi kullanıyorum.
Mümkün mertebe jilet dışındaki tüm parametreleri aynı tutmaya calissamda, başta ruh halim olmak üzere kontrol edemeyeceğim faktörler muhakkak olacaktır.
Tıraş bitince
-Çekistirme
-Keskinlik
-Pürüzsüzluk
-Tahriş
-Şapta ve kolonyada yanma
Ve en son marka tahminini küçük bir kağıda yazip, yine bakmadan jileti bu kağıda sarıp saklıyorum.
Evet, dovo shavette e bakmadan jilet takip çıkartmak zor oluyor.Umarim kendimi kesmem.
Sonuçlar önümüzdeki ay...
Bu sebepten bir jilet testi yapmaya karar verdim.
Testte kullanılacak jiletler;
-Astra yeşil
-Phermasharp
-Rapira gümüş
-Persona lab blue
-Gillette 7'o clock sarı kutu
-Feather
-Crystal
-Wilkinson Sword
-Derby
-Polsilver super iridium
-Supermax süper platinum
-Balzano
Adil bir yorum için önceden kırıp kaseye attığım jiletler den seçip markasına bakmadan kullanıyorum.
Her seferinde 48 saatlik sakalı tıraş ediyorum.2 perde sinekkaydı hedeflemeyen ancak orta üst kalite bir traş niyetindeyim.Ne çok hızlı ne çok yavaş, ortalama bir hızda tıraş oluyorum.Sakalim çok sık ve sert.Cildim ise bebek poposu gibi kızarma ve tahrişe acaip eğilimli.
Tıraş aleti olarak sürekli dovo shavette kullanıyorum.
Fırça olarak lijun 26 Knot kullanıyorum.
Sabun tabak.
Bunları hep sabit tutacağım.
Tıraş öncesi hiçbir hazırlık yapmıyorum. Sadece bol ve kaliteli köpük. Duş filan almamaya özen gösteriyorum.
Tıraş sonrası iha şap ve aspirinli gibbs tıraş kolanyasi kullanıyorum.
Mümkün mertebe jilet dışındaki tüm parametreleri aynı tutmaya calissamda, başta ruh halim olmak üzere kontrol edemeyeceğim faktörler muhakkak olacaktır.
Tıraş bitince
-Çekistirme
-Keskinlik
-Pürüzsüzluk
-Tahriş
-Şapta ve kolonyada yanma
Ve en son marka tahminini küçük bir kağıda yazip, yine bakmadan jileti bu kağıda sarıp saklıyorum.
Evet, dovo shavette e bakmadan jilet takip çıkartmak zor oluyor.Umarim kendimi kesmem.
Sonuçlar önümüzdeki ay...