Yorumları: 3,397
Konuları: 106
Kayıt Tarihi: 2013
(28/03/2014, Saat: 12:19)ooppss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fabrikasyon yağlarda yağ filtreden geçtikten sonra su gibi oluyormuş.
Yani zeytinyağımı,fındık yağımı olduğu fark etmiyormuş.
Tüketicinin algıladığı koku,tat ve renk sonradan konsantre aroma katılarak veriliyormuş,bilginiz olsun.
(mişli,muşlu konuştuğuma bakmayın kaynak sağlam ,gözümle görmediğim için böyle yazıyorum )
Valla Heidi'nin dedesi gibi dağların tepesine yerleşip kendi yetiştirdiğimi yemezsem hiç bir şeyi iyi yediğime inanmayacağım
www.BarbarosRazors.com
Yorumları: 7,952
Konuları: 98
Kayıt Tarihi: 2012
Sütler de çeşitli kalite
Istanbul da 2 TL ye de süt var 3 TL ye de
Yoğurt için bulursanız manda sütü de karıştırabilirsiniz
(28/03/2014, Saat: 10:53)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Güzel güzel süt satan yer bulamıyoruz ki üstadım. Bizim burda bir mandıra var, güya yöresel kaliteli ürünlermiş gibi lanse edilen yığınla malzeme var. Günlük gelen sütte bunlardan biri. Yoğurdu çalmayı yeni öğreniyoruz sayılır, bir türlü sıcaklığını tutturup kalıp gibi yoğurt elde edemedik hep krema gibi yarı sulu sütlü kalıyor.
Ama sütün de tadı yok maalesef. Yakınlarda satan iyi bir yer bulsam da oradan alsam ama bulamıyorum.
Riviera dedikleri de yine bu şekilde üstadım aynen. Pirina denen asitlik derecesi yenmeyecek kadar yüksek ve kokulu yağı ısıl işlemden geçirerek ve birazda sızma yağ ile karıştırılarak (%70 pirina %30 Sızma) elde ediliyormuş. Sızma ile riviera arasındaki fiyat farkı da aslında belli ediyor.
Yorumları: 802
Konuları: 11
Kayıt Tarihi: 2012
Eğer zeytinyağını marketten alacaksaniz ben ısrarla kristal marka olanı tavsiye ederim.
Sahibi Noel Micaleff bey ile 5-6 yıl önce tanışma fırsatı yakalamıştım. Kendisi daha sonra çok güzel bi jest yapıp kendi ürünlerinden denememiz için yollamıştı. O zamandan beri eğer izmirden gelemiyorsa ve marketten almam gerekiyorsa muhakkak kristal alırım.
Every farewell is a new beginning.
Yorumları: 224
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 2013
(28/03/2014, Saat: 10:53)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Güzel güzel süt satan yer bulamıyoruz ki üstadım. Bizim burda bir mandıra var, güya yöresel kaliteli ürünlermiş gibi lanse edilen yığınla malzeme var. Günlük gelen sütte bunlardan biri. Yoğurdu çalmayı yeni öğreniyoruz sayılır, bir türlü sıcaklığını tutturup kalıp gibi yoğurt elde edemedik hep krema gibi yarı sulu sütlü kalıyor.
Ama sütün de tadı yok maalesef. Yakınlarda satan iyi bir yer bulsam da oradan alsam ama bulamıyorum.
Riviera dedikleri de yine bu şekilde üstadım aynen. Pirina denen asitlik derecesi yenmeyecek kadar yüksek ve kokulu yağı ısıl işlemden geçirerek ve birazda sızma yağ ile karıştırılarak (%70 pirina %30 Sızma) elde ediliyormuş. Sızma ile riviera arasındaki fiyat farkı da aslında belli ediyor.
Kalıp gibi yoğurt istiyorsanız mayalama işlemi bitişinden 6 saat sonra yoğurdun üstüne kağıt havlu , onun üstüne de hiç kullanılmamış , deterjan değmemiş el havlusu koyarak suyunu aldırmanız lazım.
Suyu havluya 5-6 sever emdirip sıktığınızda (emme işlemi 1-2 gün sürebilir) tenceredeki yoğurt %30-%40 seviyesinde azalacak ama yoğunluğu istediniğiz gibi artacaktır.
Sıcaklık ölçümü için bu aleti tavsiye ederim.Şu an lazerli ölçüm cihazı kullanıyorum ama sadece yüzeyi ölçtüğü için pek sağlıklı değil.Merkezi genelde 5 derece daha sıcak oluyor.
http://www.buyincoins.com/item/1605.html
Diğer bir yöntem de suyu alınmış süt kullanmak.AOÇ'nin bu sütünün suyu %40 oranında azaltılmış.Normal sütlere göre oldukça kıvamlı yoğurt veriyor.Ayrıca mayası da içinden çıkıyor.Ankara Unv. Ziraat fakültesinde geliştirilmiş bir maya.Fakat köy mayası yerini tutmuyor açıkcası.İsteğe göre keçi sütü de mevcut.
http://www.aoc.gov.tr/index.php?view=gnl&nid=300
https://www.aocsatismagazasi.com/sut-ve-...er-31.html
Yorumları: 946
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 2012
Kahvaltılarda
Cebel Tam Yağlı Kaşar Tipi (bezde satılan) Tulum Peynirini,
Muratbey Burgu Peynirini öneririm.
Yorumları: 68
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 2013
Arkadaşlar Edremitte oturmanın sağladığı avantaja dayanarak net söyleyebilirim ki körfezin zeytinyağından tatmamışsanız en iyi yağı hala tatmamışsınızdır. Yağ alırken de maalesef dikkat etmek gerekiyor. Riviera yağı sızma diye satanlardan tutunda büyük çoğunluğu ayçiçek yağı olan ürünü saf organik yağ diye satanlara kadar pek çok sahtekar bulunabiliyor. Yağı özellikle düzgün işletmelerden almaya çalışmalı, o yol kenarlarında oturan evladım kendi yağımız diyen siyah kıvrak giymiş kadınların büyük çoğunluğu ayçiçek yağ satıyorlar. Toptan zeytinyağ, ayçiçek yağı satan çocukluk arkadaşım var.o kadınların kendisinden bazen günde 100 -200 litre ayçiçek yağ aldığına şahit oldum. Bunlar bunu ne yapıyor dediğimde kola şişelerine doldurup üstüne 2 - 3 parmak zeytinyağ koyup kendi ürünümüz diye satıyorlar dedi. Maalesef ki dışarıdan tatile gelen insanlarımızda bunlara kanıyor. Düzgün yağ almak isteyen arkadaşlara firma tavsiye edebilirim. Doğal ürünlerle beslenmeniz dileğiyle...
Yorumları: 1,477
Konuları: 20
Kayıt Tarihi: 2013
Kahvaltıda zeytinyağı tüketenlere Halil Esen zeytinyağlarını öneririm. Edremitli bir üretici, ünternettende sipariş alıyor. Zeytin sütü diye bir ürünü varki kahvaltıda Suriye zahteriyle harika oluyor.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
Yorumları: 946
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 2012
(14/06/2014, Saat: 10:52)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kahvaltıda zeytinyağı tüketenlere Halil Esen zeytinyağlarını öneririm. Edremitli bir üretici, ünternettende sipariş alıyor. Zeytin sütü diye bir ürünü varki kahvaltıda Suriye zahteriyle harika oluyor.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
http://www.halilesen.com
Güzel bir sitesi varmış. Bilgi için teşekkür ederim.
Yorumları: 10
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 2012
Üstadlar,[/align] sele zeytin ile salamura zeytin arasındaki karşılaştırmayı bilimsel olarak yapacak var mı?
Yorumları: 1,477
Konuları: 20
Kayıt Tarihi: 2013
(14/06/2014, Saat: 11:31)mavi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: http://www.halilesen.com
Güzel bir sitesi varmış. Bilgi için teşekkür ederim.
Halil Esen zeytinyağlarından sonra klasik Migroslarda falan satılan zeytinyağlarını sevemiyor insan. Zeytin sütü dediğim ürün soğuk taş prese olarak geçen sanırım.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper