16/11/2014, Saat: 23:24
Üstadlarım verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Usturada ağız açma ne sıklıkla yapılır?
|
16/11/2014, Saat: 23:24
Üstadlarım verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
16/11/2014, Saat: 23:28
@Straht Üstad özel mesaj kutunuzu temizlermisiniz birşey söyliyecektim.
17/11/2014, Saat: 12:42
(16/11/2014, Saat: 19:38)rewolwer_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: O zaman taş için aceleye gerek yok Ayrıca merak ettiğim bir diğer konu krom oksit vb macunlar ne işe yarar; alacağımız pahalı kayışların yapısını bozmaz mı? krom oksit ve macunlar çeşitli derecelerde aşındırıcılardır. Bunlar kayışın üstüne sürülmez. Keçe ya da ketene, yumuşak ağaçlara ya da kağıt zerine sürülür. Bunların işlevi macunlarda ince taş görevini yapmak, krom oksitte kayış öncesi ağızdaki mikro çapakları temizleyerek ağzı biraz daha yumuşaktır. Ama krom oksit her usturaya gelmez. Gevrek yapılı usturalar macunu daha çok severler. Fakat ben macun kullanımını pek sevmem. Kısa yoldan hızla keskinlik verdiği için çok kullanılır ama genelde yumuşak bir yüzey üzerine uygulanıp kayışlama şeklinde kullanıldığından ve aşındırıcı olduklarından ağzı hızla yuvarlamaya meyillidirler. 1-2 ay macunla tazelenen usturanın ağzı iyice yuvarlak olmuştur artık ve tezelenmeye ihtiyaç duyar. Bazı çok yuvarlandığı durumlarda tazeleme de kurtarmaz ve yeni ağız gerekir. O yüzden macun yerine ince bir nihai honlama taşı ile arada bir tazelemek ve krom oksit kullanmak uzun ömürlü ağız için bence daha mantıklıdır.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
17/11/2014, Saat: 13:44
(17/11/2014, Saat: 12:42)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: krom oksit ve macunlar çeşitli derecelerde aşındırıcılardır. Bunlar kayışın üstüne sürülmez. Keçe ya da ketene, yumuşak ağaçlara ya da kağıt zerine sürülür. Bunların işlevi macunlarda ince taş görevini yapmak, krom oksitte kayış öncesi ağızdaki mikro çapakları temizleyerek ağzı biraz daha yumuşaktır. Ama krom oksit her usturaya gelmez. Gevrek yapılı usturalar macunu daha çok severler. Fakat ben macun kullanımını pek sevmem. Kısa yoldan hızla keskinlik verdiği için çok kullanılır ama genelde yumuşak bir yüzey üzerine uygulanıp kayışlama şeklinde kullanıldığından ve aşındırıcı olduklarından ağzı hızla yuvarlamaya meyillidirler. 1-2 ay macunla tazelenen usturanın ağzı iyice yuvarlak olmuştur artık ve tezelenmeye ihtiyaç duyar. Bazı çok yuvarlandığı durumlarda tazeleme de kurtarmaz ve yeni ağız gerekir. O yüzden macun yerine ince bir nihai honlama taşı ile arada bir tazelemek ve krom oksit kullanmak uzun ömürlü ağız için bence daha mantıklıdır. Sadece kayışla bitiriyorum o zaman bu işi Lordum teşekkürler. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Çelik Ustura Bileme ve Ağız Açma Teknikleri(Ustalardan Tavsiyeler) | manuple | 92 | 29,134 |
20/05/2020, Saat: 11:55 Son Yorum: rewolwer_ |
|
Çelik Ustura Tamirat - Ağız Sırt Düzeltmesi, Beradknifing | yunusso | 9 | 5,937 |
21/03/2019, Saat: 14:38 Son Yorum: helliox |
|
Dogru Agiz Acma | hedehodo | 10 | 19,976 |
17/12/2013, Saat: 00:37 Son Yorum: theunnamed |