Palm Stropping (Avuç içi kayışlama)
#1
Forumda arattım fakat bulamadım, yabancı forumlarda sıkça karşılaştığım bir husustu. Forumumuzda da bulunması açısından paylaşmak istedim.

Mastro Livi Üstad' ın konu ile ilgili bir videosu da mevcut;





Videoyu İngilizcesi ya da İtalyancası yeterli olmayan arkadaşlar için özetlersek;

üstad çok dikkatli olunmasını söyleyerek giriş yapıyor. Ağzı temizleme ve parlatma açısından çok efektif bir yöntem olduğunu, daha konforlu bir tıraş sunduğunu söylüyor. Çocukken berberlerin usturaları bu yöntem ile kayışladıklarını görüp babasına nedenini sormuş babası da avuç içindeki dokunun, ağzı mükemmel bir şekilde parlatıp konforlu bir tıraşa olanak sağladığını söylemiş.

Onun dışında üstad, bu yöntemi normal kayışlama ritüeline ek olarak ve perdeler arasında yapılmasını öneriyor. Bu yöntemle, daha efektif ve konforlu bir tıraş sağlayacağını farkedersiniz diyor.

Akabinde tekrar dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunup bir bıçakla el içinin tamamını ya da sadece belli bir kısmını kullanarak nasıl kayışlanacağını gösteriyor. Kör bir bıçakla pratik yapılmasını öneriyor. Son olarak da bunu çeşitli usturalar kullanarak gösteriyor.

Bunlara ek olarak yabancı forumlarda bu konu sıkça tartışılmış; bir grup tehlikeli olduğu kanısına varıp gereksiz bulmuş, diğer ve büyük çoğunluk ise yöntemi gayet efektif bulup, mikroskop çekimleriyle tezlerini desteklemişler.

Bir arkadaş ise yurtdışındaki iş seyahatinde, yanlış hatırlamıyorsam 20 gün boyunca sadece bu yöntem ile kayışlama yaparak, video da paylaşarak günlük olarak izlenimlerini aktarmış.

Not: Usturalar hakkında okuduklarım, araştırdıklarım ve ustura sahibi oluşum dışında somut bir tecrübem yok. Daha önce de belirttiğim gibi forumda bulunması açısından paylaşıyorum. Saygılar.
15 Perdede Yakın ve Temiz Tıraş Uzmanı
Cevapla
#2
Elinize sağlık.
Cevapla
#3
Video için teşekkür ederiz komşum, ben normal kayislamadan bir farkını göremedim bu zamana kadar. Eğer tıraştan sonra kayislamaya vaktim yoksa avuç içiyle bir kaç tur kayışlayip ustura ağzını kuru ve düz kaldığından emin olup, kenara kaldırıyorum.

Tehlikeli olduğu için usturaya yeni başlayan arkadaşlar denemesin derim. Zaten ilk basta epey bir kayış kesecekler, kesilen sizin deriniz olmasın.

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare
Cevapla
#4
Sanıyorum derideki yağ da usturanın kayması için yardımcı oluyordur

Cevapla
#5
Bence bu hareket ağızı daha smooth yapıyor zaten bilimsel olarakta keskinliği arttırıcı bir etkisi olamaz.
Cevapla
#6
Jiletli usturanın köpüğünü avcuma silerken bu işlemi her defasında 5 - 6 kez ben de yapıyorum. Jilet sanki daha kaygan oluyor gibi.. Bilmiyorum, belki de psikolojik. Ama bu hareketi seviyorum.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kayışlama Pastası Çeşitleri linguist 18 15,474 19/11/2019, Saat: 09:54
Son Yorum: habaz
  kayışlama tekniği error... 29 38,193 07/07/2019, Saat: 14:10
Son Yorum: manuple
  Ustura Kayışlama manuple 21 14,453 30/04/2019, Saat: 16:00
Son Yorum: manuple
  Ustura Kayışlama Rehberi (İngilizce) onurcakmak 4 7,846 21/02/2016, Saat: 23:00
Son Yorum: onurcakmak

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: