20/01/2015, Saat: 00:28
(19/01/2015, Saat: 23:25)hergele Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bir kartuşla 30-40 tıraş olabilenleri gerçekten çok takdir ediyorum...
ben askerden önce bir mach3 kartuş ile aylarca kadar tıraş olabiliyordum.
ayda 6 tıraş desek en az 20-30 tıraş ediyor. ama askerde hergün tıraş olduktan sonra bir şeyler değişti (ya kartuşlar ya da benim sakal değişti) sıfır kartuş bile keyif vermiyor işini doğru düzgün yapmıyordu ben de jiletli usturaya geçtim.
daha önceden de demiştim, ıslak tıraş olduktan sonra kartuşlara çok da düşman değilim, onlarda da jilet var sonuçta. ama kartuş konusunda canımı sıkan çok tekdüze olmaları. türkiyedeki yaygın markaların neredeyse hepsi de mild tıraş amacında. daha agresif kartuş varsa da ben bilmiyorum. sahi agresif bir kartuş var mı, yoksa hepsi de sözleşmiş gibi mild olma iddiasında mı?
düşünsenize tüm tıraş makineleri mild ve tüm tıraş bıçakları az keskin (ve bu sayede daha dayanıklı) tamam bunu isteyenler de var ama tercih şansı niye yok? neyseki jiletli, makineli, usturalı tıraşı tercih edebiliyoruz. özellikl gillette markasının en sevmediğim yanı bu, insanlara tercih şansı vermiyor canının istediğini dayatıyor.