05/02/2015, Saat: 16:39
(05/02/2015, Saat: 15:32)agieda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadım üzülerek söylüyorum salisilik asit-alkol karışımı batıklarda,sivilceler de zaten ben bildim bileli kullanılan bir karışım. Birilerinin rastgele keşfettiği bir karışım değil, bir mantığa ve bilimsel gerçeklere dayalı,bir zaman kremi bile vardı. En çokta 13-14 yaşında sivilceli çocuklar kullanır . Hangi cilt doktoruna gitseniz bu tarz ufak tefek lezyonlarda yazacağı ilk karışımlardan biri. Hele ki eski doktorların eli bile alışıktır,otomatik bunu yazar Doktora bile gitmeye gerek yok, acemi eczacıların bile en iyi bildiği karışımlardandır. Mesleğin erbabı olmuş eczacılar ise, cildiniz hassassa alkol derecesini düşürüp, içine gliserin koyarlar. Adı bile belli %2 veya duruma göre 3-4 salisilik asit-alkol çözeltisi. Keşke o kadar uğraşmasaydınız, Kumrular Namık Kemal Eczanesinden geçen cumartesi, 400 ml'sini 10 TL'ye yaptırdım.Komşum mesajımın tek bir kısmına kapılıp cevap yazmışsınız fakat umarım tüm demek istediklerimi anlatabilmişimdir. Salisilik asit çözeltisi sadece bir örnekti.
İşinize yaradığı muhakkak, zaten yıllardır denenen bir karışım... Tabi ki burada paylaşılması çok güzel bir şey.
Neyse olayın özü ben rahatsız olduğunuz konuyu anladım fakat yasakçılığa karşı olduğum için kabul edebileceğim bir şey değil. Paylaşımı yasaklamak demek belki zararlı şeyler varsa onu engelliceği gibi yararlı olanları da engellemiş olcak. Forumda cidden böyle bir ihtiyaç varsa anket açalım forumca karar verelim.
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
-Grace Hopper