05/04/2015, Saat: 23:31
(05/04/2015, Saat: 21:04)Bruce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aslında et salamurası bizim bildiğimiz pastırmanın çemensiz hali değil midir? Kaya tuzunun ete iyi yedirilmesi ve etin sıkılarak suyun tamamen atılması ile yapılan.
Pastırma ile Corned Beef her ne kadar aynı amaç için üretilmiş iki teknik olsalarda (etin saklanma ömrünü uzatmak) aynı şey sayılmazlar. Pastırma eti kurutarak saklama ömrünü artırıp çemen ile lezzetlendirirken Corned beef salamura yoluyla saklama süresini arttırıyor. Ette hiç bir şekilde su kaybı yok. Yani bu et kuru bir et değil. Yediğiniz zaman aynı tandır gibi normal sulu taze bir et yemişsiniz hissi veriyor.
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
-Grace Hopper