27/04/2015, Saat: 02:06
Türkçe takıntısı olan ve işi icabı parçalara sürekli tanımlayıcı isimler veren biri olarak önerileriniz hakkındaki düşüncelerimi söylemek isterim. Tecrübelerime göre bir parçaya isim verirken o ismin o parçanın fonksiyonunu tanımlaması en doğrusu...
Tıraşdanlık: Çaydanlıkta çay, yağdanlıkta yağ olur. Tıraşdanlıkta tıraş olmalıdır. Olmaz. Oturmuyor bence.
Sukatıl: Kabın fonksiyonu tam olarak ifade ettiğini düşünmüyorum.
Pakize: Bir hikayesi olsa süper bir isim olabilirdi...
Köpürteç: "Köpürten Gereç" olarak algılandığı için bu kaba uygun olduğunu düşünmüyorum. Zira "köpürteç", tıraş fırça için bile daha uygun bir isim bence.
Kaptan: Bir hikayesi olsa süper bir isim olabilirdi...
Testi: Testi başka bir şeydir.
Isıltas: Tas, ısı yayma ya da ısıyı izole etme bir görev üstlenmiyor. Örneğin bir termos, ısıl yalıtıma sahiptir.
Geltir: Fonksiyon tanımlamıyor.
Köpüklük: Uygun.
Köpük Tası: Daha uygun. Orijinal adı Tıraş Köpüğü Tası; zaten tıraş konusundan bahsediyorsak kısaca Köpük Tası.)
Bence Tıraş Tası da olabilir. "Tıraş olurken kullanılan tas" anlamında... Hamam tası gibi...
Tıraşdanlık: Çaydanlıkta çay, yağdanlıkta yağ olur. Tıraşdanlıkta tıraş olmalıdır. Olmaz. Oturmuyor bence.
Sukatıl: Kabın fonksiyonu tam olarak ifade ettiğini düşünmüyorum.
Pakize: Bir hikayesi olsa süper bir isim olabilirdi...
Köpürteç: "Köpürten Gereç" olarak algılandığı için bu kaba uygun olduğunu düşünmüyorum. Zira "köpürteç", tıraş fırça için bile daha uygun bir isim bence.
Kaptan: Bir hikayesi olsa süper bir isim olabilirdi...
Testi: Testi başka bir şeydir.
Isıltas: Tas, ısı yayma ya da ısıyı izole etme bir görev üstlenmiyor. Örneğin bir termos, ısıl yalıtıma sahiptir.
Geltir: Fonksiyon tanımlamıyor.
Köpüklük: Uygun.
Köpük Tası: Daha uygun. Orijinal adı Tıraş Köpüğü Tası; zaten tıraş konusundan bahsediyorsak kısaca Köpük Tası.)
Bence Tıraş Tası da olabilir. "Tıraş olurken kullanılan tas" anlamında... Hamam tası gibi...