08/05/2015, Saat: 02:34
(08/05/2015, Saat: 01:32)ayha-al Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ben eski usturalardan tam istedigim gibi faydalanamiyorum. onun icin boyle sordum
Benim bu kadar olmasada kozmetik yönden bu duruma yakın bir usturam vardı temizlendikten ve bilendikten sonra rotasyonda yerini aldı, tıraşında hiç bir sıkıntı yok çok güzel tıraşlar vermekte. Olayın teorik kısmı hakkında Lord Sparhawk üstat daha kesin açıklamalar yapacaktır ama ben bildiğim kadarıyla anlatıyım. Usturaların sırt kalınlığının bıçağın eniyle belli bir oran içersinde olması gerekiyor çünkü kesici ağızın alacağı açı ve usturanın etkinliği bu orana bağlı. Bu oran yanlış hatırlamıyorsam 3.5 : 1 yani bıçağın eni sırt kalınlığının 3.5 katı olmalı. Ebay veya çeşitli sitelerde satılan ikinci el usturaların fotoğraflarda parıl parıl parlamalarına pek aldanmamak lazım çünkü işgüzar satıcılar sağdan soldan buldukları bitik durumdaki usturaları (bıçağında çatlak veya kırık olan, fazla veya yanlış bilenmekten geometrisi değişmiş) çeşitli tekniklerle bu kusurlardan arındırıp, bir güzel parlatıp satabiliyor. Bıçaktaki kırığı gizlemek için bıçağı iyice aşındırılan usturanın geometrisi haliyle şaşıyor ve tıraş performansını kötü yönde etkiliyor. Elinizdeki usturalar bu tip usturalarsa böyle bir sıkıntınız olabilir. Bir de ikinci bir ihtimal elinizdeki usturaların en başından üretilirken kalitesiz olma ihtimalleri, elinizdeki usturaların markalarını bilmiyorum fakat her ustura yapımcısı iyi olacak her klasik ustura şahane olacak diye bir kaide yok. Bilindik ve kaliteli markalardan şaşmadığınız sürece bir sıkıntı olmayacaktır.
(08/05/2015, Saat: 01:45)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kesiyor mu derken usturanın kesebilme yetisinin var olup olmadığını soruyor sanki ayha-al @straht
Evet öyleymiş, ben yanlış anlamışım

A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
-Grace Hopper