Çok şey yapmak istemek ama hiç bir şey yapamamak
(11/05/2015, Saat: 19:56)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @ts9funk

Komşum boşluk sadece daha çok boşluk yaratır, kendinizi ne kadar sıkıştırırsanız o kadar daha çok potansiyeliniz ortaya çıkar özellikle zaman yönetimi konusunda bu böyledir. Dikkatinizi çekmiştir toplantıdan toplantıya koşan yöneticiler bir günlerini ne kadar dolu dolu yaşarlar; sabah kahvaltısını yaparken altında çalışanlarla sohbet eder, öğlen bir iş bağlamak için yemeğe çıkar, akşam işten çıkınca sporuna gider eve gidince eşine/ailesine vakit ayırır vs vs normal bir insanın ''çok yapmak istiyorum ama vaktim yok'' diye bahane bulduğu çoğu işi bu insanlar yapabilir. Tam zıttı olarak ev kadınları ise o kadar bol vakitte tüm gün sadece bir veya iki ufak iş yapabilirler sorsanız vaktim yoktu derler Smile

Varmaya çalıştığım nokta şu; kendi ilgi alanlarınıza ve yapmayı istediğiniz şeyleri belirleyin mesela bu spora başlamak, bir enstruman çalmak, yeni bir dil öğrenmek vs olabilir sonra ya bu işlerin gidip okuluna kaydolun gibi sizi gitmek için motive eden bir şey olsun bu sosyallik olabilir, o kadar para verdim yanmasın olabilir herhangi bir şey olabilir veya sizi motive edip gitmek istemeseniz bile kolunuzdan tutup götürecek bir arkadaş ile başlayın bu işlere. Programınızı olabildiğince dolu tutmaya çalışın ki kendiniz kendinizle baş başa kalmayın.

Bir de şu tekniği kullanarak zamanı verimli kullanan ve sizi sıkmayan bir plan program yapabilirsiniz. https://eksisozluk.com/entry/41065002

Diğer tüm arkadaşlara da teşekkür ederim ayrıca... Gerçekten haklısınız @Strath komşum,boş durdukça hep erteliyorsunuz problemi . Ama problem orada duruyor. problem biraz da çok şeyi aynı anda yapma isteği,zira spora gidiyorum ,müzik yapıyorum onlarda sıkıntı yok ama okunacak,öğrenilecek o kadar çok şey var ki...Hepsini yapmaya çalıştığım da sıkışıp kalıp,bir de hiçbirini yapamadığımı fark ediyorum. Sanırım aylık olarak yapmam gerekenleri önem sırasına göre sıralamak ve sadece onlara konsantre olmam gerekecek.
"Erdemlerimiz ve kusurlarımız birbirinden ayrılamaz, güç ve madde gibi. Onlar ayrıldığında insan bir hiçtir."
"Nikola Tesla"

Satılık ilanım;

http://geltir.com/thread-6891.html

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: Çok şey yapmak istemek ama hiç bir şey yapamamak - Yazar: ts9funk - 12/05/2015, Saat: 17:41

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Star Ebay'de Satış Yapmak candova 2 5,582 27/04/2015, Saat: 00:00
Son Yorum: candova

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: