23/05/2015, Saat: 04:04
(22/05/2015, Saat: 21:16)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mancho üstat Türk kahvesi kötü bir pişirme şekli değil fakat en bilinen türk kahvesi üreticisinden en kötüsüne kadar hepsi zaten sevilmeyen bir çekirdek olan Rio Minas ile üretim yapıyor hatta bu çekirdeğin bile 3. 4. kalite olanlarını kullanıyorlar. Bunun üzerine bir de toplu alımlarda uygulanan indirimleri için ve ulaşım masrafını en aza indirmek için çok büyük miktarlarda alınan kahve depolarda küfleniyor.Kahve ekvator çizgisinin alt ve üstünde sınırlı bir bölgede yetişen bir keyif bitkisi ...
Kahve mümkünse kavrulduktan sonra ne çeşit kahve yapılacaksa ona göre kahve yapılmadan hemen önce öğütülüp tüketilmesi gereken bir madde. Paket kahvelerin ise ne zaman kavrulduğu ne zaman öğütüldüğü belli değil belli olsa bile genelde aylar öncesinde oluyor.
Kaynak : Kahvedelisi
Çabuk bozulan ve nefasetini de kaybeden bir çekirdeği,
arar bulursun ve öğütür istediğin gibi pişirir mis kokulu kahvenin yanında kötü kokulu latakya tütünü ile keyfini çıkarırsın ...