23/05/2015, Saat: 04:15
(22/05/2015, Saat: 21:16)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mancho üstat Türk kahvesi kötü bir pişirme şekli değil fakat en bilinen türk kahvesi üreticisinden en kötüsüne kadar hepsi zaten sevilmeyen bir çekirdek olan Rio Minas ile üretim yapıyor hatta bu çekirdeğin bile 3. 4. kalite olanlarını kullanıyorlar. Bunun üzerine bir de toplu alımlarda uygulanan indirimleri için ve ulaşım masrafını en aza indirmek için çok büyük miktarlarda alınan kahve depolarda küfleniyor.Forum da kahve konusu açılması ilginç olmuş. Ben de kendi fikrimi söyleyeyim.
Kahve mümkünse kavrulduktan sonra ne çeşit kahve yapılacaksa ona göre kahve yapılmadan hemen önce öğütülüp tüketilmesi gereken bir madde. Paket kahvelerin ise ne zaman kavrulduğu ne zaman öğütüldüğü belli değil belli olsa bile genelde aylar öncesinde oluyor.
Kaynak : Kahvedelisi
Önce çekirdekten bahsedersek evet maalesef Türk Kahvesi dünyada ki en kalitesiz çekirdek durumunda şu an için. Rio Minas çekirdekler çok kötü. Türk kahvesinin hazırlanma yöntemine gelirsek kahve aroması espressoya gore bence de zayıf, filtre vb. yöntemler de daha iyi,
buna ragmen Rio Minas harici çekirdekten yapılıp içilirse geleneksel bir tad olarak güzel, tabi şekersiz olmalı.