16/07/2015, Saat: 15:28
(16/07/2015, Saat: 01:37)adamentium Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @ naayi gözlüğünüz hayırlı olsun.Teşekkürler
Bahsi geçen markalardan Serengeti , Persol , Maui Jim gözlük üreticisi , Cartier , Porche Design markalarıysa moda markasıdır.
Bu markalar arasında Serengeti lens teknolojisi noktasında aşmış , photocramic lens de seri başı pozisyonda bence en kaliteli markadır. Luxottica bölge koordinatörünün dahi bu markayı taktığına şahit oldum.
Persol ' ün espriside kemik çerçeve olayı ve mineral cam' dır. Lens kalitesi konusunda kesinlikle çok iyidir ve ürünlerini Ray- Ban gibi , Prada gibi Çin ' de üretmez. El yapımıdır ve İtalya ' da üretilir. Gelenekseldir.
Cartier moda markası olmasına karşın , ürünleri el attıkları hemen her sektör de kaliteli , elit bir hava yansıtır. Tabi fiyatı benzer kalite de ki bir Ray- Ban ' ın 4-5 katından başlar. Maui Jim ' in gözlükleri de iyidir , Ray - Ban ' ın mineral camlı modelleri de iyidir. Hatta Luxottica tarafıından alınmadan önce ürettikleri Bausch& Lomb fabrikası üretimi gözlüklerse efsanedir. Porche Design , Tag Heuer gibi markaları da görünce direkt kaç . Model hoşuna gidiyorsa ayrı konu ancak gerçek değerlerinin çok çok üzerinde marka satan , moda markaları...
Benim için gözlük demek kısaca ,
Mineral cam. Şu an mineral camlı gözlük üretimi yapan güncel tek marka Persol. Ve Ray- Ban ' ın bazı modelleri.

Serengeti'lerin TR fiyatı US'e göre nasıl bakamadım açıkçası, ama dediğim gibi indirimli rakamları MJ'e göre %20-30 daha pahalıydı.
Ben aldığım gözlükten memnunum, US fiyatına mal oldu bana bu Maui Jim. Lensler mineral ve MJ'in özel bir teknolojisi.
Persol'da zaten istediğim şekilde çerçeve yoktu.