21/09/2015, Saat: 21:01
(21/09/2015, Saat: 20:54)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: "Sahte Rakı", "Kör", "Hastane" kelimelerini anahtar kelimelerde Kıbrıs gazetelerinde çıkan haberleri aratın komşum. Ha sakın bunlar Mey tarafından Kıbrıs'ta yapılmış falan demeyin. Kıbrısta TAPDK benzeri hiç bir kuruluş yok. Haliyle denetim de yok. Zaten bu yüzden bütün alkollü ürünler bu kadar ucuz. Türkiyeliler deli gibi aldığı için de en çok sakatlık Rakı'da oluyor. Zivania, 31 gibi içkilerde genelde sorun olmuyor.
Rum tarafından gelen ve kuzeydeki marketlerde de satılan LOEL ve KEO marka Zivania'ları tüketmenizi tavsiye ederim. Tat olarak kuzeyde üretilenlerden iyiler. Kuzey üretimlerinden ise en iyisi bence Safa. Ev yapımı bulamız zor. Yapanlar kendileri ve aileleri ile içmek için az miktarda üretiyorlar. Bu nedenle bulsanız da Kıbrıs'ta kimse size satmaz. Mutlaka tanıdığınız birisi olması lazım. Yoksa köydeki bir amcadan Zivania almaya kalkarsanız ya sizi çok pis kazıklar ya da "Eğlenin benne çocuk?" diyerek sizi postalar.
Ben de tam olarak bunları Mey üretiyor bir sıkıntı olmaz diye almıştım. Gerçi getiren tanıdık sürekli kendisi için ve çevresi için bunlardan getiriyor ve bol bol tüketiyorlar daha bir sıkıntı olmadı umarım bu partide de olmaz. Ülkemizdeki vergiler sağolsun Kıbrıs'ta 5-6 şişe aldığımız fiyata burda tek şişe alındığı için orası cazip geliyor.
Köydeki amcanın ''Eğlenin benne çocuk?'' lafı şuan kulaklarımda çınladı, gülümsemeden edemedim

Faena sabunlar için de ayrıca teşekkürler.
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
-Grace Hopper