(08/10/2015, Saat: 22:22)Arif Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Konuyu okurken mesajınızı gördüm ve cevap yazmak istedim. Belki bu benim için kişisel bir sorundur ancak hergün traş olmayıp 3-4 gün ara verince traş esnasında daha çok tahriş oluyor. Yani cildi fazla rahata alıştırmamakta lazım. Saygılar...
Tıraş nedeniyle tahriş, batık vs. problem yaşayanların eğer her gün tıraş olmak zorunda değilseler cildi mümkün olduğunca dinlendirmeleri doktorların da tavsiyesidir. Dolayısıyla bu noktada yazdığım sadece kişisel bir görüş değil. Zaten ben de gün aşırı vs. yazmıştım. Cildi dinlendirmekten kastımız elbette 4-5 gün değil.
Tabi herkesin cilt tipi, tıraş yöntemi, kullandığı malzemeler vs. farklı olduğundan tıraşın etkileri de kişiden kişiye değişebiliyor; ama genel olarak hassas bir cilde sahip olanların tıraş sonrası cilt problemi yaşadıktan kısa bir süre sonra cilt kendini toparlamadan, tekrar sık sık tıraş olmak yerine cildi dinlendirmeleri önerilir.
Sonuç olarak, tıraş sonrası yoğun cilt problemi yaşadığını ve hassas bir cilde sahip olduğunu belirten üyemize her gün tıraş olma önerisi pek uygun bir öneri değildir. Tıraş sonrası yoğun cilt problemi yaşayan, hassas bir cilde sahip olanların en azından problemler azalıncaya kadar iki tıraş arası cilde biraz zaman tanımaları, cildi dinlendirmeleri yerinde olacaktır.