19/10/2015, Saat: 10:44
Bayağıdır tarif yazmamıştım. Çok basit bir tarif yazıyorum bugün.
Malzemeler:
- 1 büyük karnıbahar
- 200gr dilimlenmiş pastırma
- 200gr dilimlenmiş eriyebilen bir peynir. (Kaşar, cheddar v.b.)
- Zeytin yağı.
- Tuz, karabiber, safran, kırmızı biber, köri.
Yapılışı:
- Öncelikle karnıbaharı 10-12 dakika kadar kaynar suda haşlıyoruz.
- Haşladığımız karnıbaharı bir fırın tepsisi veya borcam a alıyoruz.
- Dilimlenmiş pastırmaları dilimlenmiş peynirlere sararak karnıbaharın aralarındaki boşluklardan içeriye ittiriyoruz. Eğer karnıbahar çok sıkıysa bıçakla delikler açıp bu deliklere ittiriyoruz. Sadece eşit dağılıma önem gösteriniz.
- Ardından tuz, karabiber, safran, kırmızı biber, köri gibi baharatları ve zeytinyağını üzerinde gezdirerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişiriyoruz. Sonra çıkartıp üzerine tekrar peynir koyarak eriyene kadar bir daha fırınlıyoruz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 büyük karnıbahar
- 200gr dilimlenmiş pastırma
- 200gr dilimlenmiş eriyebilen bir peynir. (Kaşar, cheddar v.b.)
- Zeytin yağı.
- Tuz, karabiber, safran, kırmızı biber, köri.
Yapılışı:
- Öncelikle karnıbaharı 10-12 dakika kadar kaynar suda haşlıyoruz.
- Haşladığımız karnıbaharı bir fırın tepsisi veya borcam a alıyoruz.
- Dilimlenmiş pastırmaları dilimlenmiş peynirlere sararak karnıbaharın aralarındaki boşluklardan içeriye ittiriyoruz. Eğer karnıbahar çok sıkıysa bıçakla delikler açıp bu deliklere ittiriyoruz. Sadece eşit dağılıma önem gösteriniz.
- Ardından tuz, karabiber, safran, kırmızı biber, köri gibi baharatları ve zeytinyağını üzerinde gezdirerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişiriyoruz. Sonra çıkartıp üzerine tekrar peynir koyarak eriyene kadar bir daha fırınlıyoruz.
Afiyet olsun.
https://instagram.com/buyukkotukurt/