(09/12/2015, Saat: 14:04)m y r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok teşekkürler ederim bu detaylı inceleme için üstadım,
Kafama takılan konu şuydu:
Mesela Derby, çok keskin olmayan bir jilettir, agresif bir makine ile iyi sonuç verir derler.
Mesela Feather çok keskin bir jilettir, ona da mild makine ile iyi sonuç verir derler.
Siz en başta, Rimei için, çok da keskin olmayan bir jilet dediniz, ve rimei makine (agresif) ile denediniz.
Şimdi çok da keskin olmayan jileti, mild makine ile beğendiniz.
İşte bu kısmı anlamakta zorlanıyorum, ve kişisel zevkler, herkesin cildi farklıdır deyip, ikna oluyorum.
Zahmet verdim, çok sağolun,
Saygılar
Üstadım,
Yalnız bir yanlışlık olmasın, rimei alet için sanki nispeten mild deniliyor. (Yanlış hatırlıyor olabilirim, öyleyse lütfen düzeltin) Ben sadece 2 kez kullandığım için çok yorumlayamıyorum. Aslında ben örnek vermek istemedim ama bu jileti biraz "shark"a benzettim. Konforlu ama keskinlik vasat/vasat üstü. Belki shark'tan bir tık iyi. Astra yeşilin 1 tık altı gibi. Bu tip jiletler de bana pek uymuyor aslında, ben sadece genele yönelik bir yorum yapmak istedim. Dediğiniz gibi jilet konusu çok ilginç, kesinlikle kişiden kişiye çok değişken bir unsur.
Teşekkürler, saygılar.