25/01/2016, Saat: 01:04
(25/01/2016, Saat: 00:47)arandur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de bugün Ali Bıyıklı ustura ve Derby jilet ikilisiyle ilk yarım yamalak denemenin ardından neredeyse tam bir tıraş yaşadım. Tecrübesizliklerim sağolsun, yüzümde kısmi hassasiyetler oluştu ve sakalı düzgün kesemedim. Beklediğimi bulamadım usturada, en azından sakalı güzel almasını beklerdim. Aslında daha kaliteli jiletle de deneme yapmam lazım.
OOoooooo kulübe hoşgeldiniz
Sizinki yine iyiymiş ben ilk denememde tıraşı tamamlıyamamıştım,DE aletle devam etmiştim.Sonrasındada 3-4 tıraş yüzümü kesme trendine yakalandım.Ali bıyıklı neredeyse ağırlıksız olduğu için kullanımı biraz değişiktir,alışmanız zaman alacaktır.
Bende bluebeards revenge ustura var,bu usturada derby jiletle çok iyi tıraşlar çıkarabiliyorum hatta fatip grande ile olduğum tıraşlar hikaye kalıyor yanında.Kullandığım ekipman ise aşırı kaliteli şeyler değil.Cella sabun,banat perfect domuz kılı fırça.
Bence vazgeçmeyin,olay kullanılan jilet v.s değil.İş teknikte bitiyor.Teknik derken tutuş şekli,açısı,yüzü gerdirme çekli,baskı kontrolü vs.Bence jilet tıraş kalitesinin toplamda %20-25 lik kısmını oluşturuyor usturada.DE alete %50-55 lik kısım jilette bitiyor.
Tahminim 3-4 tıraşta ortalama işler çıkarırsınız,2 aya kadar kaliteli tıraşlar oluşur.