(01/06/2016, Saat: 01:21)chevalier Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Enteredan yorumlar yapilmis.
2014 yilinda cikmis bankacilik veri kanununa uyum saglayamadiklari icin cikmislar ulkeden. Her iste art niyet aramadan, once bir okumak dusunmek lazim. Birisi ulke, yasalari var, digeri sirket, yasalara uymuyor. Ustune cikis seklini suclayici bir aciklama yaparak operasyon durduruyor. Kobilerin ve para gonderenlerin sorun ysayacagi kesin. Ama bu adamlarin 5 kurus kazanmasini istemem sahsen bundan sonra. Umarim lisans alamazlar.
Konu baska bir boyuta taşınacak biliyorum ama mümkün mertebe anlatmaya çalışayım...
Bahsettiğiniz bankacılık veri kanunu ve benzeri kanuni düzenlemeler ile bunların "teknik uygulamalarına" yakın birisiyim. Paypal' ın lisans şartlarını yerine "getirememek" gibi bir sorunu olacağını sanmıyorum. Ayrıca "yasal uygulamaların" kişiden kişiye, şirketten şirkete farklılaştırılarak, bir gecede tebliğ düzenlemesi yoluyla delik deşik edilmek sureti ile "istenilen kılıfa" sokularak "keyfi" şekilde uygulandığı bir ülkede yaşıyoruz.
Biz de isteriz BKM' nin Paypal' a ciddi rakip olup, tüm dünyadan ilgi görmesini ama tüm vatandaşların nüfus ve kredi kartı bilgilerinin ortalığa yayıldığı gerçeğini göz ardı edemeyiz. O yüzden "veri kanununa uyum sağlayamamak" Paypal gibi bir şirket için komik bir argüman. Paypal AB içerisinde de faaliyet gösteriyor, orada da sunucuları var örneğin.
Açıkçası ilk başta ciddi şekilde tarafsız bakıyordum ben bu olaya ama işin yüzü öyle değil. Bu arada Paypal' ın sadece ödeme aracısı olmadığını aynı zamanda alıcıyı koruyan bir sistem olduğunu unutmayın.
Haydi hayırlı tıraşlar...