19/08/2016, Saat: 16:01
(19/08/2016, Saat: 14:41)TheMadcap Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sanırım bu konularda kontrollü deney yapmak zor. Herkesin alüminyuma tepkisi aynı olmayacak. Her şeyden önce bir deney grubuna belli bir miktar alüminyum vermen bir deney grubuna da vermemen lazım, yani bir deney grubunu komple Alzheimer hastası yapma riski var. Tahmin yürütüyorum tabi, bu tarz işleri nasıl yaptıkları hakkında pek bilgim yok.
Aslında şu anda yapılıyor diyebilirsiniz. Eğer su ve ayran hariç herhangi bir soğuk içecek (kola, meyve suyu, gazoz, soda, bira, kutuda olması da şart değil) içiyorsanız, evde kendi hazırlamadığınız herhangi hazır bir yiyecek (cips, hamur işi, turşu, bisküvi, vb.) tüketiyorsanız muhtemelen zaten yıllardır kontrol grubu içersindesiniz. Hatta arıtma aşamasında kullanıldığından dolayı içtiğiniz suda da var. Hatta havada bile belirli bir oranda aluminyum var
Bu kadar maruz kaldığımız bir element olduğu için üzerinde yapılan araştırmalar genelde tek tük ve biraz spekülatif. İstatistiki ve domates kanser yapar/yapmaz araştırmalarına benziyor. Gerçek bir deney için asıl tam tersinin yapılması, yani bir grubun tamamen aluminyum'dan arındırılmış bir ortamda (hava su dahil) test edilmesi gerekir.