10/10/2016, Saat: 14:50
(10/10/2016, Saat: 00:55)taskind Adlı Kullanıcıdan Alıntı: iyi bir karbon çeliği usturayı elinde 12000 ve altındaki gritlerde yeterli taşı olan bu sitede 10 larca kişi rahatlıkla bileyecek konumdadır, bu arkadaşlarım ve ben sen nezaman istersen bu işi halledebiliriz.
Sakala göre bilemeyi senden duydum öyle birşey yok, evet bazı sakal cinsleri için bazı ustura çeşitleri tavsiye edilir. a ile ilgili sorularını zevkle cevaplandırırım, hiç çekinmeden yazabilirsin.
Teklifiniz ve bilgiler için çok teşekkürler, bileyleme imkanları bilgilerinizle ve teklifinizle içimi rahatlattınız, nede olsa yeni başlayan biri olarak acaba biley yapabilecekmiyim diye içimde bir endişe var. Ertan ustadan ilk usturam (Vintage Grelot) modifiye oldu, sanırım bugün yola çıkıyor, Ertan ustayla konuştuğumda bileylemede son perdah için yanlış hatırlamıyorsam 10.000 civarı grit olduğunu düşündüğü doğal Belçika taşında yaptığını söyledi, taşın cinsini yanlış hatırlıyor olabilirim, ama doğal taş dediğine eminim.
Sakala özel traş derken sakal kalınlığı ve sertliğinden daha çok cilt ve tıraş tercihlerini kastetmiştim. Aynı jiletler gibi. Mesela bazı insanlar çok keskin olmayan Astra gibi jiletleri, yumuşak bir traş yaptığı için tercih ederken, bazılarıda Feather ve Personna jiletlerinin en keskin olanlarını daha çok seviyor, kastım buydu. Mesela ben eski Gillette Pro-Glide'cıydım şu sıralar yeni aldığım Merkur Progress'le traş olurken siyah plastik kutu Feather Hi-Stainless jiletlerini çok sevdim, ilk kere traş olmam hariç ikinci ve sonraki traşlarda sanki yüzüme jilet konulmamış boş bir DE traş aletini yüzüme sürüyormuşum gibi his veriyor, traş olurken inanamayıp ikide bir elimi yüzüme sürüyorum gerçekten tıraş ediyormu diye, evet inanılmaz gibi ama çene ucu hariç *tek geçişte* sinekkaydı tıraş ediyor haspa . Yüzüme Alum Blok sürdüğümde bile bir kaç kere geçmek zorunda kaldığım küçük çene ucu alanı hariç traş olduğuma dair herhangi bir hassasiyet duygusu bile kesinlikle vermiyor. İlerde Progress+bu jilet hakkında yeni bir yorum yazmayı bile düşünüyorum.
Yabancı forumlarda bazı insanların usturalarda 8.000 bir grit taş ve kayışlamanın kendileri için çok yumuşak bir tıraş için yeterli olduğunu bu yüzden 10-12.000 grit taşları kullanmadıklarınıda çeşitli kereler okumuştum. Tabii bunlar kendi cilt ve tıraş tercihlerine özel durumlar, ben bunu kastetmiştim sakala göre diye.
Yazı gittikçe uzadı şimdilik burada keseyim. Herkese sevgilerimle iyi günler.
--
Chubby 2 almayacağım, Chubby 2 almayacağım, almayacağıım, alma..........
Chubby 2 almayacağım, Chubby 2 almayacağım, almayacağıım, alma..........