23/10/2016, Saat: 13:54
Teşekkür ederim @msakalli komşum. Tatil günü zahmete girmişsiniz.
Dediğiniz gibi, tıraş sabunu nispeten zararsız görünüyor. A.S. ise paraben yüklü. Peg de içeriyor. Kimyasallarla son zamanlarda ilgilenmeye başladım. Çoğunu tanımıyorum ama şahsen içeriğinde paraben, sls, sles, peg ve als olan hiçbir ürünü evime sokmamaya gayret ediyorum.
*SLS Sodium Lauril Sülfat
*SLES Sodium Lauret Sülfat
*ALS Amonyum Laurel Sülfat
Sls kimyasalları:
*Sodyum dodesil sülfat
*Sodyum tuzlu sülfürik asit
*Monododesil ester sodyum tuzlu sülfürik asit
*Akiposal SDS
*Aquarex ME
*Aquarex metil
*A13-00356
*Formaldehit, nitrozaminler ve ftalatlar
Elimize aldığınız üründe bunlardan herhangi biri varsa, muhtemelen 1,4-dioksan içeriyordur:
*Sonu “myreth/miret”, “oleth/olet” “laureth/lauret” veya genel olarak “eth/et” ile biten kelimeler
*PEG
*polyethylene/polietilen “polyethylene glycol/polietilen glikol veya polyoxyethylene/poli oksi etilen
*oxynol/oksinol
Bunlar ileri derece zararlı kimyasallar. Bir de kadınlaştıran kimyasal” olarak da bilinen nonilfenol etoksilat (NFE) var.
Konuyu bir başlık altında inceleyeceğim fırsat bulduğumda.
Ayrıca artık içerikleri ben de çok zor okuyorum büyüteçsiz
Gözlük vakti geldi sanırım. Ya da cebimde büyüteçle gezeceğim artık
Dediğiniz gibi, tıraş sabunu nispeten zararsız görünüyor. A.S. ise paraben yüklü. Peg de içeriyor. Kimyasallarla son zamanlarda ilgilenmeye başladım. Çoğunu tanımıyorum ama şahsen içeriğinde paraben, sls, sles, peg ve als olan hiçbir ürünü evime sokmamaya gayret ediyorum.
*SLS Sodium Lauril Sülfat
*SLES Sodium Lauret Sülfat
*ALS Amonyum Laurel Sülfat
Sls kimyasalları:
*Sodyum dodesil sülfat
*Sodyum tuzlu sülfürik asit
*Monododesil ester sodyum tuzlu sülfürik asit
*Akiposal SDS
*Aquarex ME
*Aquarex metil
*A13-00356
*Formaldehit, nitrozaminler ve ftalatlar
Elimize aldığınız üründe bunlardan herhangi biri varsa, muhtemelen 1,4-dioksan içeriyordur:
*Sonu “myreth/miret”, “oleth/olet” “laureth/lauret” veya genel olarak “eth/et” ile biten kelimeler
*PEG
*polyethylene/polietilen “polyethylene glycol/polietilen glikol veya polyoxyethylene/poli oksi etilen
*oxynol/oksinol
Bunlar ileri derece zararlı kimyasallar. Bir de kadınlaştıran kimyasal” olarak da bilinen nonilfenol etoksilat (NFE) var.
Konuyu bir başlık altında inceleyeceğim fırsat bulduğumda.
Ayrıca artık içerikleri ben de çok zor okuyorum büyüteçsiz
![Smile Smile](http://www.geltir.com/images/smilies/smile.png)
![Big Grin Big Grin](http://www.geltir.com/images/smilies/biggrin.png)