(07/06/2012, Saat: 15:58)error... Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(07/06/2012, Saat: 15:29)porsuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk kural usturayı bileme-kesme yönünde değil ters yönde sürün. Yoksa kayışı tıraş edersiniz. Bu zaten izleyince anlaşılır.
İşlemden önce avuç içinizi birkaç kez kayışa sürün. Bunun faydaları var. Kayışa sürerken de, taşa sürerken de, tıraş olurken de, az değil hiç baskı uygulamayın. Bileğinizi mümkün olduğu kadar sabit tutun. Usturanın arkası sürekli kayışın üzerinde olsun havaya kalkmasın. Bir yöne giderken ustura ağzını durmadan yani sona gelmeden önce kaldırın. Diğer yöne gitme işlemi başladıktan sonra kayışla tekrar temas ettirin. Usturanın ıslak ağzının paslanmasını önlemek için tıraştan sonra da usturayı kayışa birkaç kez sürebilirsiniz. Zira usturanın ucunu herhangi bir şeyle kurulamak kesici ağıza zarar verir, ucuna hiçbir şey dokunmamalı. Hızın herhangi bir etkisi yok. Aceleye gerek yok.
Kayışınız yada ilk kayışınız herhangi bir kayış olabilir, kullanılmayan bir kemer de olabilir. Fakat ilk kayışınızı işi öğrenmeden pahalılardan seçerseniz kesince üzülürsünüz. En çok söylenenler, şu anda aklıma gelenler bu kadar
çok teşekkür ederim mesela ben usturanın arkasını kaldırıyordum ve bastırıyorum birazda yanlış olduğunu hissetmiştim açıkçası çünkü köreliyo ustura bu şekilde ayrıca ben yağ taşı kullanıyorum ordada baskı uyguluyorum acaba kendi ağırlığı ile bilesem olurmu sanki aşınmaz da bilenmez gibi geliyor
saygılar
bosa surtuyor hissi olacak sekilde bastiriyorum tuy gibi hafif surtunce maksimum keskinlige ulasiyor.