17/04/2017, Saat: 18:10
Demli bir Çay keyfi sırasında bu yüz küsur yıllık kitapdan aşağıdaki bölümü İngilizce okumayan forum üyeleri için 'serbest' çevirdim:
" Bölüm 13: Ustura ile Yeni Tıraş Olmaya Başlayanlar için Bilgiler
Eğer (Ustura ile) tıraş olmaya yeni başlayacak bir genç iseniz, bu işe doğru başlamalısınız.
Doğru yolu öğrenmek yanlış olanı öğrenmek kadar kolaydır.
Kişinin kendisini Ustura ile tıraş etmesinin zor bir iş olduğu düşüncesi üzerine kafa yormayın, nasıl yapacağınızı bildikten sonra zor olan hiç bir şey yok Ustura ile tıraşta.
Önceden Ustura ile tıraşı denemiş ve başarısız olmuş olabilirsiniz, ama bu kitapdaki bilgileri uyguladıktan sonra tıraşınızın ekstra zorluklarla karşılaşmadan olmaması için hiç bir neden yok.
Yukarıdaki resim Ustura'nın hangi pozisyonda tutulması gerektiğini gösteriyor.
Ustura'nın sapının Ustura ucunun iyice ötesinde kalacak kadar itildiğini görüyorsunuz.
Elinizin üç parmağı bıçağın arkasına dayanmış durumda ve serçe parmağınız dirsek kısmında, baş parmağınız ise bıçağın kenarında ortaya biraz yakın konumda.
Bu tutuş pozisyonunda, Ustura'nın sapı dengeyi sağlar, kesici bıçak mükemmel bir kontrol altındadır ve kendinizi kesmeniz ihtimali en aza inmiştir.
Bu tutuş pozisyonunu tıraşınızın hemen hemen tüm tıraş boyunca koruyabilirsiniz ama yüzünüzün belli kısımlarını (boyun bölgesi, çenenin altı gibi) tıraş ederken hafifçe değiştirmeniz gerekebilir.
Biz bu tutuş pozisyonunu, Ustura ile tıraşa yeni başlayanların kesinlikle uygulaması gereken bir pozisyon olarak öneriyoruz ama eğer birisi Ustura'yı uzun kullanmaktan kaynaklanan farklı tutuş alışkanlığına sahipse, her türlü değişiklik zorluk yaratacaktır ve tavsiye olunmaz.
Ustura Darbeleri:
Şüphesiz ki kişisel mizaca bağlı olarak Ustura'yı kullanmanın kişiden kişiye değişen bir çok varyasyonu vardır.
Bazıları uzun ve yavaş darbeleri yeğlerken, bir başkası kısa ve hızlısını uygulayabilir. Her erkek kendi rahatlığı için hangisi uygunsa onu uygulamalıdır.
Ama bazı ilkeler herkes için geçerlidir.
İlk başta yavaş ve eşit darbelerle başlamalısınız ve Ustura'yı kontrolunuzu iyileştirerek, yavaş yavaş hızınızı arttırabilirsiniz. Hızınız pratikle doğal olarak artacaktır.
Ustura'yı yüzünüzün üstünde düz bir şekilde tutun. Direkt sakalınıza doğru çekmeyin, hareket yönünüze yan duracak şekilde tutun.
Genel olarak kıllarınızın büyüdüğü yönde tıraşınızı yapın (aşağıdaki resimde gösterildiği şekilde).
Kılların büyüme yönünün tersine tıraş olmak onları çekecek ve bu cildinizi rahatsız edecektir. Eğer Sakalınız yoğun ve sertse, usturanın ağzı kılları tutacak ve içe doğru yön değiştirerek yüzünüzü kesecektir.
Aynanın pozisyonu:
Eğer mümkünse ayna iki pencere arasına asılmalıdır, böylece ona baktığınızda gelen ışık yüzünüzün iki tarafını da aydınlatıyor olacaktır.
Tıraşa başlarken yakanızı katlayın ve gömleğinizin kirlenmesini önlemek için boynunuzun etrafına rahat olabileceğiniz bir şekilde havlu koyun.
Sent from my iPad using Tapatalk