2. Dünya Savaşı üzerine yazılmış inanılmaz sayıda kitap var İngilizcede.
Sadece bu savaştaki Normandiya Çıkartmasına dair yüzlerce kitap yayınlanmış.
Bu konuyla ilgili İngilizce, Türkçe tüm önemli kitapları okudum ve arada bir tekrar okuyorum ama kapsamlı bir okuma listesi tavsiyesi yapmak kolay değil. Son yıllarda okuyup çok beğendiğim Max Hastings'in konuyla ilgili kitaplarını herkese tavsiye ediyorum.
Onun aşağıdaki kitapları konuya ilgili olan herkes tarafından okunmalı:
- Inferno (The World at War, 1939-1945)
- Retribution: The Battle for Japan, 1944-45
- Overlord: D-Day and the Battle for Normandy
- Armageddon: The Battle for Germany, 1944-1945
- Winston's War: Churchill, 1940-1945
Ayrıca Stephen Ambrose'nin ve Cornelius Ryan'ın kitapları çok keyif verebilir ilgilenenlere.
Daha önerebileceğim bir çok kitap var ama en iyisi bu konuyla ilgili kütüphanemden en son okuduğum / yeniden okuduğum bazı kitapları 'nacizane' bir tavsiye olarak paylaşayım 2. Dünya Savaşı meraklılarıyla.
(İleride başka kitaplar da paylaşırım ama bu konuda her okuma listesi eksik kalır, o kadar çok güzel kitap yazılmış ki.)
Sent from my iPad using Tapatalk
Sadece bu savaştaki Normandiya Çıkartmasına dair yüzlerce kitap yayınlanmış.
Bu konuyla ilgili İngilizce, Türkçe tüm önemli kitapları okudum ve arada bir tekrar okuyorum ama kapsamlı bir okuma listesi tavsiyesi yapmak kolay değil. Son yıllarda okuyup çok beğendiğim Max Hastings'in konuyla ilgili kitaplarını herkese tavsiye ediyorum.
Onun aşağıdaki kitapları konuya ilgili olan herkes tarafından okunmalı:
- Inferno (The World at War, 1939-1945)
- Retribution: The Battle for Japan, 1944-45
- Overlord: D-Day and the Battle for Normandy
- Armageddon: The Battle for Germany, 1944-1945
- Winston's War: Churchill, 1940-1945
Ayrıca Stephen Ambrose'nin ve Cornelius Ryan'ın kitapları çok keyif verebilir ilgilenenlere.
Daha önerebileceğim bir çok kitap var ama en iyisi bu konuyla ilgili kütüphanemden en son okuduğum / yeniden okuduğum bazı kitapları 'nacizane' bir tavsiye olarak paylaşayım 2. Dünya Savaşı meraklılarıyla.
(İleride başka kitaplar da paylaşırım ama bu konuda her okuma listesi eksik kalır, o kadar çok güzel kitap yazılmış ki.)
Sent from my iPad using Tapatalk