112 Yıl Önce Yazılmış Bir Tıraş Kitabından
#22
067e1cec6600ebca5804a62511261b64.jpg












Aynı kitaptan "Ustura Nasıl Kayışlanır" bölümünün çevirisi:




"Bölüm 8: Ustura Nasıl Kayışlanır


Yerden 120 ya da 150 cm yükseklikte olacak şekilde kapıya ya da pencerenin pervazına bir çengel takın.

Kayışın halkasını çengele takın ve yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kayışın sapını sol elinizle sıkıca tutun. Kayış çok gergin bir durumda olmalıdır, gevşek kalırsa Usturanın ağzını yuvarlaklaştırıp sürekli bilemenizi gerektirecektir.

Usturayı sapı ile ağız aynı hizada olacak şekilde tam açın. Sağ elinizle sıkıca tutun. Baş parmağınız ile iki parmak usturanın arka kısmını resimde gösterildiği gibi iyice kavramalıdır ki hem sap hem ağız kısmı en mükemmel şekilde kontrol edilebilsin. Bu şekilde tuttuğunuzda usturayı öne arkaya çevirmek iyice kolaydır.

Şekil E'de görüldüğü şekilde, Ustura'nın ağzını iyice düz bir şekilde kayışın üst kısmına koyun. Usturayı kayış üzerinde kendinize doğru, kayışın alt ucuna, usturanın arka kısmı daima uç kısmından daha ileride kalacak şekilde çekin.

Kayışın altına ulaştığınızda, Şekil F'deki gibi, usturanın arka kısmını çevirin, kayışlanmamış ağız kayışla tamamen temas etsin. Yine usturanın arka kısmı daima daha önde olacak şekilde usturayı ileriye doğru kayışın üst kısmına gelinceye kadar itin. Usturayı tekrar çevirin ve iyice keskinleşinceye kadar kayışlama işlemine devam edin.

Bıçağın ağzını daima aynı açıda ve kayışın üzerinde tamamen düz duracak şekilde tutmalısınız.

Kayışlama sırasında yaptığınız hareketin bileme işleminin tamamen tersi olduğunu gözlemleyeceksiniz. Bileme işleminde uç her zaman ileri pozisyondayken, kayışlamada her zaman geridedir (gidiş yönüne göre.)

Kayışlama işlemi sırasında, usturanın sırtı asla kayışdan uzaklaşmamalıdır. Buna dikkat ettiğinizde ve bıçağı ağız kısmı yerine sırt tarafını döndürdüğünüzde , kayışın kesilmesini engellersiniz.

Acemiler hızlıca kayışlama hareketi yapmaya çalışmamalılar. Hareket yavaş ve eşit bir şekilde olmalı. Ustalaştıkça buna paralel olarak hızınız artacaktır.

Eğer usturanız iyi bir durumda ve bileme işlemine ihtiyaç duymuyorsa, her yönde 15-20 kayışlama hareketi yeterli olacaktır.

Ama usturanız bileme işlemi gerektiriyorsa, istediğiniz kadar kayışlama yapın, onu keskin bir hale getiremezsiniz.

Genellikle her tıraş öncesi kayışlama işlemi yapmanız gerekecektir ve eğer sert sakallara sahipseniz birden fazla kayışlama işlemine ihtiyaç duyabilirsiniz.








Sent from my iPad using Tapatalk
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
112 Yıl Önce Yazılmış Bir Tıraş Kitabından - Yazar: SumNauta - 03/06/2017, Saat: 14:29

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tıraş Ekipmanlarımız baduruk 638 364,039 07/05/2024, Saat: 12:31
Son Yorum: sfenks
  Tıraş sabunu mu , yoksa krem mi? kumuca 12 12,423 26/04/2024, Saat: 12:59
Son Yorum: sfenks
  Geleneksel tıraş vs Modern tıraş alie5734 30 13,280 21/04/2024, Saat: 23:09
Son Yorum: Alkali
  Memnun kalmadığınız tıraş ürünleri Lord Sparhawk 352 345,598 31/01/2024, Saat: 19:19
Son Yorum: Erdi
  Geleneksel tıraş sakalı inceltir mi? simsek 3 2,599 09/08/2023, Saat: 11:35
Son Yorum: Lord Sparhawk
  tıraş fırçası ve makinesi önerisi f02561 0 1,121 23/07/2023, Saat: 22:53
Son Yorum: f02561
Star Geleneksel Tıraş Hakkında Tavsiyeleriniz Ogz4835 5 1,861 19/07/2023, Saat: 19:07
Son Yorum: Ogz4835
  Tıraş esnası, sonrası Tıraşsever 4 1,508 11/06/2023, Saat: 18:21
Son Yorum: exselans
  Tıraş sonrası batık ve sivilce çıkması. Umut islam 10 2,598 08/06/2023, Saat: 01:54
Son Yorum: layken
  Günluk Tıraş İçin Tavsiye Tıraş Aleti alihsan1969 7 3,609 08/05/2023, Saat: 01:03
Son Yorum: layken

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: