03/06/2017, Saat: 14:29
![067e1cec6600ebca5804a62511261b64.jpg](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170603/067e1cec6600ebca5804a62511261b64.jpg)
Aynı kitaptan "Ustura Nasıl Kayışlanır" bölümünün çevirisi:
"Bölüm 8: Ustura Nasıl Kayışlanır
Yerden 120 ya da 150 cm yükseklikte olacak şekilde kapıya ya da pencerenin pervazına bir çengel takın.
Kayışın halkasını çengele takın ve yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kayışın sapını sol elinizle sıkıca tutun. Kayış çok gergin bir durumda olmalıdır, gevşek kalırsa Usturanın ağzını yuvarlaklaştırıp sürekli bilemenizi gerektirecektir.
Usturayı sapı ile ağız aynı hizada olacak şekilde tam açın. Sağ elinizle sıkıca tutun. Baş parmağınız ile iki parmak usturanın arka kısmını resimde gösterildiği gibi iyice kavramalıdır ki hem sap hem ağız kısmı en mükemmel şekilde kontrol edilebilsin. Bu şekilde tuttuğunuzda usturayı öne arkaya çevirmek iyice kolaydır.
Şekil E'de görüldüğü şekilde, Ustura'nın ağzını iyice düz bir şekilde kayışın üst kısmına koyun. Usturayı kayış üzerinde kendinize doğru, kayışın alt ucuna, usturanın arka kısmı daima uç kısmından daha ileride kalacak şekilde çekin.
Kayışın altına ulaştığınızda, Şekil F'deki gibi, usturanın arka kısmını çevirin, kayışlanmamış ağız kayışla tamamen temas etsin. Yine usturanın arka kısmı daima daha önde olacak şekilde usturayı ileriye doğru kayışın üst kısmına gelinceye kadar itin. Usturayı tekrar çevirin ve iyice keskinleşinceye kadar kayışlama işlemine devam edin.
Bıçağın ağzını daima aynı açıda ve kayışın üzerinde tamamen düz duracak şekilde tutmalısınız.
Kayışlama sırasında yaptığınız hareketin bileme işleminin tamamen tersi olduğunu gözlemleyeceksiniz. Bileme işleminde uç her zaman ileri pozisyondayken, kayışlamada her zaman geridedir (gidiş yönüne göre.)
Kayışlama işlemi sırasında, usturanın sırtı asla kayışdan uzaklaşmamalıdır. Buna dikkat ettiğinizde ve bıçağı ağız kısmı yerine sırt tarafını döndürdüğünüzde , kayışın kesilmesini engellersiniz.
Acemiler hızlıca kayışlama hareketi yapmaya çalışmamalılar. Hareket yavaş ve eşit bir şekilde olmalı. Ustalaştıkça buna paralel olarak hızınız artacaktır.
Eğer usturanız iyi bir durumda ve bileme işlemine ihtiyaç duymuyorsa, her yönde 15-20 kayışlama hareketi yeterli olacaktır.
Ama usturanız bileme işlemi gerektiriyorsa, istediğiniz kadar kayışlama yapın, onu keskin bir hale getiremezsiniz.
Genellikle her tıraş öncesi kayışlama işlemi yapmanız gerekecektir ve eğer sert sakallara sahipseniz birden fazla kayışlama işlemine ihtiyaç duyabilirsiniz.
Sent from my iPad using Tapatalk