28/10/2011, Saat: 21:36
(28/10/2011, Saat: 15:55)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Eski fırçaları restore etmek gerçekten çok keyifli bir iş. Sizin kum tahminimce ağırlık amaçlı doldurulmuştur yada knot kıl boyunu ayarlamak icin tabanı yükseltmek için kullanılmıştır.. Alçı ben bugüne kadar rastlamadım ve kıl ile plastik veya kıl ile tahta arasında kuvvetli bir yapiştırma olacağınada inanmıyorum . Alçıda kumun önünü kesmek dağılmasını önlemek ve knotu düz zemine oturtmak için kullanılmıştır muhtemelen ve yapıştırıcı olarak epoksi kullanılmıştır diye düşünüyorum. Bugüne kadar restore ettiğim tüm fırçalar eski ve yeni olanlar dahil hepsinden epoksi çıktı.
Günümüzde fırça sapının ağır olması için içerisine saçma koyuyorlar küçük bilyeler koyuyorlar üzerine epoksi ve saviye düzlemesi için şişe mantarı.. Eğer ağırlık istemiyorum derseniz mantar ile yükseklik seviyesini ayarlayabilirsiniz. Bazıları fırça sapının dibine yakın yerine mıknatıs koyuyorlar ve banyoda metal ayna falan varsa orda ters olarak durabiliyor..Sürekli olarak Tekzenden aldığım Epoksileri kullanıyorum 5dk da yapıştırıyor (ikili karışım)ve 24 saat bekletiyorum beton gibi oluyor artık çıkması imkansız eğer karışımı eşit yaptıysanız.
Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. Birde fırça sap derinliğini falan fazla aletim olmadığı için dremel ile yapıyorum kısaca tüm işlerimi dremel ile yapıyorum diyebilirm. Ama siz isterseniz tornada çok daha profesyonel işler çıkartabilirsiniz. Jaguar fırça sapından yaptıgım var blogta o da cok güzel oldu iyi kalitede ağaç kullanmışlar.yardıma ihtiyacınız olursa pm atabilirsiniz ..
Selamlar.
Teşekkür ederim. Ben bu epoksiyi şimdiden alayım

Yalnız sormak istediğim bir şey var. Bu porsuk fırçalardaki MM olayı tam olarak nedir? Fırçanın boyunu mu ifade ediyor yoksa kılların sıklığını mı? Hani 20 mm 22 mm 24 mm 26 mm diye gidiyor..
Saygılarımla..